Bajnokok Ligája - A Juventusnak kétgólos hátrányt kell ledolgoznia az Atlético ellen

Cristiano Ronaldo
Torino/Manchester |

A Juventus kétgólos hátrányról kezdi kedden az Atlético Madrid elleni hazai visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

 

Az olasz bajnokcsapat tartalékosan is magabiztosan nyerte meg pénteken az Udinese elleni hazai bajnoki mérkőzését (4-1), de az elmúlt hetekben nyújtott teljesítménye, különösen a támadójátéka egyáltalán nem volt meggyőző. Márpedig a rendkívül stabilan védekező spanyolokkal szemben a legjobb játékukra lenne szükségük, a Diego Simeone irányította Atlético ugyanis nemcsak ötmeccses győzelmi sorozatban van, hanem ezeken a találkozókon egyetlen gólt sem kapott.

Cristiano Ronaldo a Real Madrid volt játékosaként alaposan ismeri az Atléticót. A Juventus jelenlegi klasszisa - aki szintén kihagyta a pénteki bajnokit - a klub honlapjának elmondta: a visszavágón ő és csapattársai is bíznak egy nagyszerű játékban, amivel önmaguknak és szurkolóiknak is "különleges éjszakát" szerezhetnek.

"Mindenki tudja róluk, hogy erős csapat, amely kiválóan védekezik, nem szeret kockáztatni, a kontrajátéka pedig erős" - utalt a keddi ellenfélre a portugál sztárjátékos. A drukkereknek üzenve hozzátette: pozitívan gondoljanak a visszavágóra, és higgyenek a negyeddöntőbe jutásban.

"Lehetséges a továbbjutás, de ehhez szükségünk van a szurkolók segítségére, akik fantasztikus légkört tudnak teremteni a stadionban" - nyilatkozott a támadó.

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője a kétgólos hátrányról induló visszavágóról azt mondta: minél bonyolultabb egy feladat, ő annál jobban élvezi. Ugyanakkor kiemelte: bár a BL-trófea a klub legnagyobb célja, és ennek érdekében erősítettek tavaly nyáron Cristiano Ronaldóval, a szezont illetően még a nyolcaddöntős búcsú sem jelentene kudarcot.

"Nevetséges, ez csak egy mérkőzés. Amennyiben ez most nem sikerül, akkor a következő évben újra megpróbáljuk" - igyekezett levenni a terhet játékosai válláról a szakember.

A másik keddi meccsen a Premier League címvédője és éllovasa, a Manchester City a 3-2-es idegenbeli győzelemnek köszönhetően egygólos előnnyel fogadja a Bundesligában 14. Schalke 04 gárdáját. A házigazda legutóbbi kilenc tétmérkőzését megnyerte - a Chelsea elleni Ligakupa-döntőt tizenegyes-párbajban -, a németek viszont gyenge formában vannak. A Schalke utóbbi hat tétmérkőzésén nyeretlen maradt, öt vereség mellett egyszer játszott döntetlent, a középmezőnyhöz tartozó Freiburggal otthon nem jutott dűlőre (0-0).

Kedden mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?