Bajnokjelöltek rangadója

Komárom/Léva |

<p>Idén ünnepelte fennállásának 110. évfordulóját Szlovákia harmadik legidősebb futballklubja, a komáromi KFC. Ínséges évek után a lila-fehéreknél, bár még nem beszélnek róla, de érezhető az elhatározás, miszerint most vagy soha...</p>

Szombat (ma) délután (17.00) a violák otthonában a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában a bajnokesélyesnek kikiáltott riválisok, a komáromiak és a lévaiak mérik össze tudásukat. Többéves külföldi szereplés után a nyáron visszatért Komáromba Lérant Péter. Az egykori olimpiai válogatott egyben az edzői teendőket is ellátja. Méghozzá Zdenko Kršteňanský egyenrangú, egyforma jogkörökkel és felelősséggel felruházott társaként. Egyébként mindketten játékosként is küzdenek a lila-fehér színek viselőinek sikereiért. A csapathoz visszatért a legutóbb Vágsellyén futballozó Uzola István, valamint a fiatal komáromi tehetség, Matej Skok, aki a DAC ificsapatánál volt vendégjátékon. A violáknál kamatoztatja tapasztalatait a nyitrai Maťo is, aki az előző idényben még a vízkeletieket erősítette. A szakvezetés az ificsapatból Bilkót és Pásztort sorolta be a felnőttek játékoskeretébe. AKFCmellett szólmégaz egyre jobban hallható és látható, fiatalokból verbuválódott szurkolói gárda is, amely kiváló hangulatot teremtavárosi stadionban.
„Skok betegséggel bajlódik, a többiek viszont bevethetők. Küzdelmes, kiegyenlített csatára, sok nézőre, három pontra számítok. Ellenfelünk játékerejét ismerjük, tiszteljük. Bármilyen arányú győzelemnek nagyon örülnék. A diószegi találkozónk utolsó tíz percével már nem foglalkozunk” – mondta el Nagy Tamás, a KFC elnöke. A lévaiak tavasszal a III. liga ajtaján kopogtattak, ipolysági botlásuknak is köszönhetően, a vízkeletiek léptek felsőbb osztályba. Az idei bajnokságnak is azzal a célkitűzéssel vágtak neki, hogy a legfőbb ideje lenne visszaadni Lévának a régi idők fociját. Daru László, az FK Slovan Levice klubtitkára nagyon magas színvonalú mérkőzést vár Komáromban. „Veretlenül vágunk neki a mérkőzésnek. Csapatunk valamennyi játékosa egészséges. Mindkét együttes közönségvonzó focit produkál. Remélem, a szurkolók ezúttal is megtalálják számításukat. Ez a legfontosabb szempont számunkra, persze jó eredménynyel megspékelve” – fogalmazta meg elvárásait a vendégek tisztségviselője. (bör)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?