Az összes nyári DAC-igazolás bevethető lesz a Slovan ellen

dac

Vasárnap rendezik az idei szezon első DAC–Slovan rangadóját a labdarúgó Fortuna Ligában. 17 órakor az átigazolási időszak utolsó napjaiban megerősödött sárga-kékek a MOL Arénában fogadják a nagy rivális pozsonyi címvédőt.

A két csapat legutóbb az előző szezon vége előtt három fordulóval találkozott egymással. Akkor a Slovannak a 7 pontos előny birtokában egy pont is elég lett volna hazai pályán a bajnoki cím bebiztosításához, de a dunaszerdahelyiek meglepetésre Marko Divkovic góljával győzni tudtak, így egy héttel elodázták a Slovan ünneplését. Az azt megelőző hat egymás elleni találkozón azonban nem született DAC-siker. A Fortuna Liga honlapjának kimutatása szerint a leggyakoribb egymás elleni eredmény az 1:0, az örökmérleg 6 DAC-siker és 6 döntetlen mellett 15 pozsonyi győzelem. 

Válogatottszünet után

A válogatottszünet alatt több dunaszerdahelyi játékos is pályára lépett hazája nemzeti csapatában, többen közülük jelentős terhelést kaptak: Eric Davis a panamai, míg Andrejs Ciganiks a lett válogatott mindhárom mérkőzésén pályára lépett. Schäfer Andrásnak két teljes meccs jutott a magyar válogatottban, de Hahn János, valamint Ion Nicolaescu (Moldova) és César Blackman (Panama) is válogatott élményekkel gazdagodott – utóbbi ráadásul debütált hazája csapatában.

Jó hír, hogy a felsorolt játékosok kivétel nélkül egészségesen tértek vissza a klubhoz, viszont Andrija Balic és Dominik Kružliak játéka továbbra is kérdéses. Szintén nem állhat a csapat rendelkezésére a márciusban megsérült Kalmár Zsolt. A DAC csapatkapitánya az M4 Sportnak elmondta, felépülése jó ütemben halad és jövő héten már elkezdheti a futóedzéseket.

Megújult csapatok

Jelentős változásokon esett át mindkét csapat a nyári átigazolási időszak során, a DAC-ból olyan nagyágyúk távoztak, mint Eric Ramírez és Marko Divkovic, míg érkeztek rutinos játékosok (Ciganiks, Dimun, Hahn, Lamkel Zé) és ígéretes fiatalok (Verlinden, Szendrei, Krstovic) egyaránt.

Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnöke érdeklődésünkre elárulta, hogy az összes nyári érkező sikeresen be lett regisztrálva. „Mindannyian készen állnak arra, hogy vasárnap pályára lépjenek, a többi a vezetőedzőn múlik.ˮ

Az égszínkékektől több fontos láncszem távozott: a kapus Greif mellett Daniel, Strelec, Nono és Ratao is. Vladimír Weiss vezetőedző elsősorban tapasztaltabb játékosok leigazolásával készült a 2020/21-es szezonra, többek között a grúz válogatott két veteránját, Kashiát és Kankavát is Pozsonyba csábította, de a cseh válogatott Zmrhallal és a La Ligá-s tapasztalattal rendelkező Uche Agbóval is nem kevés rutin érkezett a csapathoz. Weiss az utánpótlásról sem feledkezett meg, hiszen a védelembe egy 23 éves, tehetséges szlovákiai magyar játékost igazolt Križan Richárd személyében. Ő várhatóan a Slovan kezdőcsapatában kap helyet vasárnap.

„Nem szabad figyelembe venni, hogy hányadik a DAC a tabellán. A csapatuk erős és minőségi. Szeretnénk sikert elérni náluk, és ezért mindent meg fogunk tenniˮ – mondta a Slovan szélsője, Alexander Csavrics a klubhonlapnak. 

A hatályos szabályok szerint a MOL Aréna 75 százalékig megtelhet, ami közel 10 ezer embert jelent. A válogatottszünet előtti utolsó fordulóban bevezetett enyhítés is érvényes, tehát már lehetnek vendégszurkolók is.

A találkozót Michal Očenáš vezeti, a mérkőzés a Dajto csatornáján élőben lesz követhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?