Australian Open – Karacev Dimitrovot is megverte, már elődöntős

Aszlan Karacev

A selejtezőből indult orosz Aszlan Karacev folytatta szenzációs menetelését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, kedden a bolgár Grigor Dimitrovot is legyőzte, s ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A világranglistán 114., 27 éves játékos történelmet írt, a profi érában ugyanis ő az első férfi, aki pályafutása első Grand Slam-tornáján máris elődöntőbe jutott.

A keddi mérkőzés első szettjét még a 18. helyen kiemelt Dimitrov nyerte, Karacev azonban ezután hengerelt, s a következő három játszmában mindössze hét játékot engedélyezett riválisának. A bolgárt a meccs során – a harmadik felvonás után – ápolni kellett, a csípőjét, illetve a hátát fájlalta.

Dimitrov ezt megelőzően még szettet sem vesztett idén Melbourne-ben, és sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartották.

Karacev a döntőbe kerülésért a címvédő szerb Novak Djokovic és a német Alexander Zverev csatájának továbbjutójával találkozik.

A nőknél is egy mérkőzés fejeződött be eddig, Oszaka Naomi a papírformának megfelelően könnyedén nyert a tajvani Hszie Szu-vej ellen.

Érdekes

Eredmények, negyeddöntő:

    férfiak:

Karacev (orosz)–Dimitrov (bolgár, 18.) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2

    nők:

Oszaka (japán, 3.)–Hszie (tajvani) 6:2, 6:2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?