Armstrong-ügy - Az érintett Tour de France-másodikok

Berlin |

<p>Ha Lance Armstrongot mind a hét Tour de France országúti kerékpáros körversenyen aratott sikerétől megfosztják, akkor elsősorban a versenyeken másodikként zárt riválisainak van nagy esélyük arra, hogy győztesekké lépjenek elő.</p>

 

Ugyanakkor az összes érintett második keveredett már doppingbotrányba: a 2000-ben, 2001-ben és 2003-ban is ezüstérmes, 2007-ben visszavonult német Jan Ullrichot doppingvétség miatt idén februárban kétéves eltiltással sújtották, illetve megfosztották 2005 májusa után elért eredményeitől.

A 2005-ben második olasz Ivan Bassót két évre tiltották el doppingvétség miatt. A 2002-ben Armstrong mögött másodikként célba ért spanyol Joseba Beloki is gyanúba került, azonban felmentették.

Az 1999-ben második svájci Alex Zülle 1998-ban a Festina csapat tagja volt, az együttes azért nem indulhatott az az évi Tour-on, mert kizárták, miután kiderült, versenyzői tiltott szereket használtak. A 2004-ben ezüstérmes német Andreas Klödenről 2009-ben bizonyosodott be, hogy a 2006-os Tour közben vértranszfúzión esett át - ezt a freiburgi egyetem független vizsgálóbizottsága állapította meg.

A Lance Armstrong által megnyert Tour-ok második helyezettjei:

1999: Alex Zülle (svájci)

2000: Jan Ullrich (német)

2001: Ullrich

2002: Joseba Beloki (spanyol)

2003: Ullrich

2004: Andreas Klöden (német)

2005: Ivan Basso (olasz)

 


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?