Alonso bírta idegekkel

Imola. A második helyről induló Fernando Alonso nyerte az 56. Forma–1-es világbajnokság San Marinó-i Nagydíját, miután az elmúlt évek legdrámaibb és legizgalmasabb párharcát követően a 13. pozícióból startoló Michael Schumacher előtt ért célba. Harmadik Jenson Button lett.

Imola. A második helyről induló Fernando Alonso nyerte az 56. Forma–1-es világbajnokság San Marinó-i Nagydíját, miután az elmúlt évek legdrámaibb és legizgalmasabb párharcát követően a 13. pozícióból startoló Michael Schumacher előtt ért célba. Harmadik Jenson Button lett.

Az élről induló Kimi Räikkönen a rajtot követően megőrizte pozícióját, s mögötte sem változott a helyzet az élbolyban, Fernando Alonso és Jenson Button következett. A 20. körben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher a mezőny második felében autózott, nem volt pontszerző helyen. Az élmezőny ekkor lassan átesett az első boxkiálláson. Michael Schumacher a kiállást követően egyre gyorsabb lett, de hátránya mintegy 30 mp volt az élen száguldó Alonsóhoz képest. A hétszeres világbajnok elképesztő tempóban, körről-körre dolgozta le hátrányát, folyamatosan legalább 1,5 mp-cel gyorsabb időket ért el Alonsónál és Buttonnál. Az utolsó kilométereken feljött a második helyre a spanyol mögé, de egyszer sem talált előzési lehetőséget. A vb-pontverseny éllovasa ugyanis tökéletesen zárta a szögeket. A Ferrari sztárja az utolsó kanyarig próbálkozott, de nem bírt a sorozatban harmadik diadalát arató Alonsóval.

25. San Marinó-i Nagydíj, a vb 4. futama, végeredmény: 1. F. Alonso (spanyol, Renault) 1:27:41,921 óra; 2. M. Schumacher (német, Ferrari) + 0,215 mp; 3. Jenson Button (brit, BAR-Honda) + 10,481 mp.

A pontversenyek állása a 4. futam után, versenyzők: 1. Alonso (spanyol, Renault) 36 pont; 2. Trulli (olasz, Toyota) 18; 3.-5 Fisichella (olasz, Renault), M. Schumacher (német, Ferrari), R. Schumacher (német, Toyota) 10-10.

Csapatok: 1. Renault 46 pont; 2. Toyota 28; 3. McLaren-Mercedes 24 4. Ferrari 18; 5. Williams-BMW 13; 6. Red Bull-Cosworth 12; 7. BAR-Honda 10; 8. Sauber-Petronas 6. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?