Aamodt és Ceccarelli győzelme

Salt Lake City. A norvég Kjetil-Andre Aamodt nyerte a férfi szuper-óriásműlesiklást. Óriási meglepetésre a hölgyek mezőnyében az olasz Daniela Ceccarelli diadalmaskodott, mindössze öt századmásodperccel előzte meg a parádésan sikló horvát Janica Kostelićot.

Férfi szuper-óriásműlesiklásban – Kjetil Andre Aamodt jóvoltából – norvég siker születettTASR/EPA-felvételAamodt tíz évvel ezelőtt, 1992-ben Albertville-ben már diadalmaskodott szuper-óriásműlesiklásban. Az alpesisí legeredményesebb ötkarikás versenyzője – hét éremnél jár – ezzel duplázott, hiszen szerdán az összetettet nyerte meg. Szombaton nagyon magabiztosan síelt, hibátlanul teljesítette a rendkívül nehéz pályát. Újabb sikere egyben azt is jelentette, hogy az összetett Világ Kupa-sorozatban élen álló, favorizált Stephan Eberharternek meg kellett elégednie a második hellyel. A szlovák Ivan Heimschild a 28. helyen ért célba, a magyar Vincze Péter 34.-ként zárt, s már azzal is kisebb bravúrt hajtott végre, hogy lejött az igen nehéz vonalvezetésű, jeges pályán, hiszen ugyanez szabályosan 22 társának nem sikerült. A viadalon meglepően kevesen indultak, egyes lapértesülések szerint azért, mert a hivatalos edzés során sokan megijedtek, és nem vállalták a szereplést. Vincze rosszul kezdett, mindjárt az elején kihagyott egy kaput, ezért néhány métert vissza kellett mennie. Ezt követően azonban már jól síelt.

Tegnap kora este a hölgyek szuper-óriásműlesiklására került sor. A rajt előtt nagyon bizakodtak az osztrákok. Azonban nem úgy sikerült számukra a viadal, mint ahogy szerették volna, hiszen legjobbjuk, Meissnitzer mindössze 4. lett. Óriási szenzációnak számít, hogy a favoritok közé nem tartozó olasz Daniela Ceccarelli érte el a legjobb időt. A tizenhatos rajtszámmal induló horvát Janica Kostelić ezúttal is igazolta, hogy remek formában van, s csupán 5 századmásodperccel maradt el a győztestől. A német Gergnek meg kellett elégednie az 5., az osztrák Dorfmeisternek pedig a 6. hellyel. Az is meglepetésnek számít, hogy a bronzérmet az olasz Putzer szerezte meg. Rendkívül nehéz pályán került sor a viadalra, ezt bizonyítja, hogy többen buktak.

- Nagy csatát hozott tegnap este a férfi 4x10 km-es sífutás. Kezdettől fogva a norvég csapat vezetett, de a remek teljesítményt nyújtó olasz együttes végig versenyben volt. Az aranyérem sorsa a hajrában dőlt el, a skandinávok Alsgaardnak köszönhetik elsőségüket.

ÉREMTÁBLÁZAT

Norvégia 8 5 0

Németország 5 8 6

Oroszország 4 5 2

Egyesült Államok 3 7 6

Olaszország 3 1 2

Svájc 3 0 1

Franciaország 2 3 1

Hollandia 2 2 0

Finnország 2 1 1

Kanada 2 0 3

Spanyolország 2 0 0

Ausztria 1 3 8

Koreai Köztársaság 1 1 0

Horvátország 1 1 0

Kína 1 0 2

Észtország 1 0 1

Ausztrália 1 0 0

Svédország 0 1 2

Bulgária 0 1 2

Japán 0 1 1

Lengyelország 0 1 1

Csehország 0 0 1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?