A Slovan továbbjutáésrt, a Fradi plusz pénzért utazik

Ramirez.Slovan.

Utolsó játéknapjához ért a labdarúgó Európa-liga és az Európa-konferencialiga csoportköre. A Slovan a továbbjutás kiharcolásáért küzd majd a Zalgiris Vilnius ellen, a Ferencváros tét nélkül utazik a Trabzonspor otthonába.

A szlovák bajnok nem kezdett jól a konferencialigában, sőt a Zalgiris elleni 0:0 és a Pjunyik Jereván elleni 2:0-ás vereséget követően aligha gondolták sokan, hogy megnyerhetik a csoportjukat.

Pont kell

Az utolsó fordulót ennek ellenére a H csoport élén várja a Slovan, ha pedig győz, egészen biztosan meg is őrzi azt. Ez azért lenne kiemelten fontos, hiszen a csoportgyőztesek azonnal a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek még játszanak egy kört az Európa-liga csoportharmadik helyezettjeivel a legjobb tizenhat közé kerülésért.

Amennyiben csak egy pontot szereznek a pozsonyiak, már figyelniük kell a Pjunyik-Basel mérkőzést is, ugyanis az ottani eredmény döntene arról, hogy elsőként vagy másodikként végeznek. Vereség esetén viszont biztosan búcsúznak a sorozattól.

Még minden kérdés nyitott, még nem értünk el semmit. A matematika egyértelmű, kemény mérkőzés vár ránk Vilniusban, ahol ha nyerünk, megnyerjük a csoportot. Döntetlennél figyelnünk kell a másik meccset, de a továbbjutás akkor is megvan. A Zalgiris viszont jól játszik, különösön a hazai műfüves pályájukon” – nyilatkozott a találkozó előtt idősebb Vladimír Weiss, a Slovan edzője.

A pozsonyiak egy a Liptovský Mikuláš ellen aratot 1:0-val hangoltak a csütörtökön 18:45-kor kezdőd mérkőzésre, míg a Vilnius 6:0-ra nyert a bajnokságban, melyet toronymagasan vezetnek, a Dziugas Telsiai ellen.

Örülök, hogy Ramirez végre elkapta a fonalat. A szezon mérkőzését játszuk csütörtökön, ez most a legfontosabb. Minden szempár Vilniusra szegeződik. Szurkoljanak nekünk, meglátjuk mi lesz a vége, mindent bele fogunk adni” – mondta Weiss utalva a korábbi DAC csatárra, Eric Ramirezre, aki formába lendült és fontos gólokat szerzett az utóbbi időben.

Tét nélkül

Kevesen hitték, hogy a Ferencváros az utolsó forduló előtt már biztosan csoportelső lesz az Európa-ligában. A zöld-fehérek így minden nyomás nélkül utazhatnak a Trabzonsporhoz, ahová ráadásul a szurkolók is szerveztek egy különgépes repülős túrát. Sztanyiszlav Csercseszov eltiltás miatt nem számíthat Muhamed Besicre, Eldar Ciciv továbbra is sérült. Dibusz Dénes, Botka Endre és Adama Traoré két sárga lappal rendelkezik, ha kapnak még egyet, nem játszhatnak a nyolcaddöntőben, így meglepetés lenne ha pályára lépnének. A Fradi így minden bizonnyal tartalékos csapattal kezd majd.

Nem úgy a Trabzonspor, amely egy győzelemmel biztosan kivívja, hogy az EKL-be jusson, de az Európa-liga továbbjutáshoz már számolnia kell a másik mérkőzés, a Monaco–Crvena zvezda végeredményével is.

Teljesen tét nélkülinek mégsem nevezhetjük az FTC számára sem a 18.45-kor kezdődő meccset, hiszen bár már kerestek 8,95 millió eurót a csoportkörben, de minden pont 210 ezer eurót ér, így a pénzdíj jelenthet motivációt a csapat számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?