A politikai riválisok nem találkozhatnak a vb-selejtezőben

Zürich |

<p>A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette, hogy a 2014-es világbajnokság selejtezői során a politikailag feszült viszonyban álló országok, így Oroszország és Grúzia, valamint Örményország és Azerbajdzsán válogatottai nem találkoznak majd egymással.</p>

A FIFA közölte: az európai szövetség (UEFA) kérésének tett eleget, amikor úgy döntött, hogy a korábban egymással háborúban álló nemzetek csapatai nem kerülhetnek egy selejtezőcsoportba a július 30-i, Rio de Janieróban sorra kerülő sorsoláson.

A FIFA hozzátette, ezek a gárdák már a jövő évi Európa-bajnokság jelenleg is zajló selejtezőjében sem találkozhattak egymással.

Örményország és Azerbajdzsán - amelyek között korábban minden diplomáciai kapcsolat megszűnt - egy csoportba került a 2008-as Eb-selejtezőn, de a mérkőzéseket nem játszották le. A két ország vitában áll a zömmel örmények lakta, de - most és korábban is - ténylegesen Azerbajdzsánhoz tartozó Hegyi-Karabah területtel kapcsolatban, Oroszország és Grúzia között pedig 2008 augusztusában tört ki fegyveres konfliktus Dél-Oszétiában.

A FIFA bejelentése szerint a hat kontinentális szövetség közül csak az UEFA-nak volt speciális kérése a selejtezős csoportok kisorsolásával kapcsolatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?