A második otthonában játszik a DAC

DAC
Zsolna/Dunaszerdahely |

Vasárnap 15.30-kor a tabella második helyén álló MŠK Žilina vendégeként lép pályára a DAC a labdarúgó Fortuna Liga alapszakaszának utolsó előtti, 21. fordulójában.

Két 0:0-s döntetlen után az eddigi legnehezebb tavaszi ellenfél vár a sárga-kékekre a tabellaszomszédok rangadóján: a zsolnaiak mindkét februári bajnokijukat megnyerték, így hiába kezdték azonos pontszámmal a tavaszi szezont, már négypontos előnyre tettek szert a DAC-cal szemben. Ha a dunaszerdahelyiek vasárnap nem szerzik meg a három pontot, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan a harmadik helyen zárják az alapszakasz küzdelmeit.

„Győzni akarunk, és közelebb kerülni hozzájuk. A zsolnaiak nagyon erősek odahaza a műfüves borítású pályájukon. Biztosan más lesz rajta focizni, gyorsabb játékra számítok. Alaposan fel kell erre készülnünk és főleg győzedelmeskednünk kell – beszélt a vasárnapi mérkőzésről Andrej Fábry, a DAC középpályása a klub honlapjának. – Nem olyan sok az a négy pont hátrány, de nagy jelentőséggel bírhat a meccs, hiszen minden pont fontos. Mindenképpen érdekes találkozó lesz, hiszen a tabellaszomszéd ellen lépünk pályára. Azt várom, hogy a szurkolók ezúttal sem fognak unatkozni és sok gólhelyzetet látnak majd.”

A vendégek keretében várhatóan ott lesz a frissen igazolt Németh Krisztián is, aki az M4 Sportnak adott interjúban jelezte, várhatóan egy-két hétre szüksége lesz, míg újra formába kerül.

A két csapat őszi összecsapását a DAC nyerte, szeptemberben Eric Davis találatával Hyballa védencei otthon tartották a három pontot. A tavalyi szezon mérlege is a DAC javára billen: az alapszakaszban elért két döntetlen mellett a rájátszásban mindkét párharcot a dunaszerdahelyi csapat nyerte.

„Színvonalas mérkőzést várok. Jó formában vagyunk, de tudjuk, hogy nehéz ellenfél ellen lépünk pályára. Remélem, hogy a hangulat is tanúskodik majd arról, hogy a harc az ezüstéremért zajlik. Bízom benne, hogy sok szurkoló kilátogat a meccsre” – nyilatkozta Pavol Staňo, a zsolnaiak trénere az MŠK honlapjának.

A Hélder Cristovao csapata kizárólag a második vagy a harmadik helyen zárhatja az alapszakaszt, ami azt jelenti, hogy a felsőházi rájátszás első fordulójában – amit március 14–15-én rendeznek – biztosan hazai pályán lép pályára.(lz, fcdac.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?