A lét a tét az Üllői úton

Budapest. Ma este a BL-selejtező 3. fordulójában a Ferencváros a prágai Spartát együttesét fogadja. A tét óriási. A két mérkőzés párharcából sikeresen kikerülő csapat már a BL főtábláján várhatja majd a folytatást.

László Csaba, az FTC vezetőedzője felkészült az ellenfélből, s azt szeretné, ha együttese előnyt szerezne az Üllői úti stadionban. „Nem várjuk esélyesként a párharcot, hiszen nagyon jó képességű futballisták alkotják a riválist. Azonban természetesen felkészültünk a csehek játékából, s mindenképpen olyan eredményt kell elérnünk, hogy a visszavágón kiharcolhassuk a továbbjutást. Ideális lenne, ha nem kapnánk gólt a találkozón, ennek ellenére támadó felfogásban lépünk majd pályára, hiszen nyerni akarunk. Az biztos, hogy még egyszer nem játszunk olyan gyengén, mint a Tirana elleni visszavágón az előző körben” – mondta a tréner, aki másodállásban Lothar Matthäus szövetségi kapitány első számú segítője. Az MLSZ-től származó információ szerint Matthäus a meccs előtt meglátogatja a Ferencváros labdarúgóit, mert fel szeretné hívni a figyelmüket arra, hogy az egész magyar futball érdeke a BL főtáblájára kerülés, s ezért szívvel-lélekkel küzdeniük kell.

A Fradi eddig három alkalommal játszott cseh csapattal a nemzetközi kupákban és egyszer sem sikerült továbbjutnia. Az 1972/73-as KEK sorozatban a Sparta 0:2 és 4:1-es eredménnyel jutott tovább. Az Ostrava az 1981/82-ben a BEK-ben 2:3, 3:0-val bizonyult jobbnak. Harmadszor a Teplice jelentette a végállomást. Otthon 3:1-re nyertek a csehek, az Üllői úti összecsapás 1:1-gyel zárult.

František Straka, a Sparta edzője kiegyenlítettnek látja a továbbjutási esélyeket. „Jó csapatunk van, viszont az ellenfél rutinosabb. A középpályán erősek, de gyakran megesik, hogy a játékosok megfeledkeznek a védekezésről. Ezt szeretnénk majd kihasználni” – tette hozzá. A prágaiak leghűségesebb szurkolói, az úgynevezett ultrák a hét végén bojkottálták csapatuk idénynyitó hazai bajnokiját, mivel a klub vezetése nem biztosított különvonatot a Ferencváros elleni mérkőzésre. „Ezzel szerettük volna felhívni a klubvezetés figyelmét. Elégedetlenek vagyunk azzal, hogy nem voltak képesek különvonatot biztosítani Budapestre. Több ezren mentünk volna, de így csak alig háromszázan utazunk. Ez botrányos” – nyilatkozta a szurkolók egyik képviselője. A prágai sportlap szerint Budapesten telt házra, s forró hangulatra lehet számítani, mert a „Fradi-szurkolók a törökökhöz vagy a görögökhöz hasonlóan hagyományosan nagyon aktívak”. A lap szakírói úgy vélik: bár a Sparta az esélyesebb, nyílt és egyenrangú küzdelemre lehet számítani, és semmiképpen sem szabad az FTC-t lebecsülni. „A Ferencváros a magyar Sparta” – szögezte le a Sport.

A TOVÁBBI MŰSOR – 19.00: Sahtyor Donyeck–FC Bruges; 20.30: Leverkusen–Ostrava, Crvena zvezda–Eindhoven; 20.45: Gorica–Monaco, Trondheim–Maccabi Haifa, Dinamo Bukarest–Manchester United, FC Basel–Internazionale, Shelbourne–La Coruňa, Wisla Krakkó–Real Madrid. (mti, č, ú)

A várható összeállítások

FERENCVÁROS: Szűcs–Balog, Lipcsei, Gyepes–Vukmir, Rósa, Kapic, Huszti, Leandro–Zavadszky, Vágner. SPARTA: Blažek–Petráš, Homola, Kováč, Čech–Poborský, Zelenka (Voříšek), Sivok, Michalík–Jun, Pacanda.

A találkozót a német Florian Meyer vezeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?