A győzelem EL-selejtezőt ért a DAC-nak

dacdac

A labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 2. fordulójában a DAC 2:0-ra győzött a Trnava ellen idegenben.

A három pont begyűjtésével a dunaszerdahelyiek négy pontra megközelítették a második helyen álló zsolnaiakat, de ami ennél is fontosabb a sárga-kékeknek, a győzelemmel biztossá vált, hogy ismét Európa-liga-selejtezőt játszhatnak a következő szezonban.

A nagyszombati csapatot több rutinos játékos (Grendel, Mitrea) is elhagyta, ráadásul, ahogy a DAC, úgy a Spartak is edzőt váltott a koronovírus-járvány miatti kényszerszünet alatt. A portugál Ricardo Chéut a Marián Šarmír váltotta.

A DAC egy esetleges győzelemmel biztosan visszatért volna az Európa-liga-selejtezőjébe, ennek megfelelően erősen kezdtek a vendégek. A 20. percben Divkovic találta egyedül magát a Spartak tizenhatosán belül, de pontosan a hazaik kapusát találta el, a kipattanót Kalmár Zsolt szorongatott helyzetben fölé lőtte. Pár perccel később Ramírez elhúzta a labdát Dobrijov Rusov mellet, de a gólvonalról mentettek a hazai védők. A másik oldalon Martin Gamboš lőtt kapura, de Jedlička időben leért a labdára.

A 35. percben ismét Divkovic villant, a tizenhatos sarkáról lőtt kapura, amit Rusov ujjbeggyel tolt a kapu fölé. Az első félidő utolsó perceiben ismét Ramírez lőhetett kapura, ám Anthony Izuchukwu az utolsó pillanatban valószínűleg góltól mentette meg a csapatát. A csattanó a nagyszombatiaké lehetett volna: Davis erősen adott haza, a labda Jedlička sípcsontjáról pattant ki, de mielőtt a hazaiak játékosa, Bamidele lecsapott volna a labdára a DAC fiatal kapusa tisztázott.

Az első félidő végén Schäfer Andrást kellett ápolni, a fiatal középpályás az ápolás után még visszajött, de a szünet után már nem futott ki ismét a pályára.

A második félidő elején Blackman kevergetett a jobb oldalon, laposan gurított be középre Balicnak, a horvát középpályás azonban fölé lőtt.

Az 50. percben gólt lőtt a Spartak: Yao a baloldalról laposan gurította be a labdát, amit Bamidele pofozott a hálóba, azonban a hazaiak támadója lesen volt, így maradt a 0:0. Nem sokkal később Fábry húzta meg Tesija és Moenza között, majd tüzelt kapura, de a lövés gyengére sikeredett, Rusov könnyedén védte.

A csendesen csordogáló meccsből a 65. percében Blackman felső lécen csattanó lövése jelentette az ébresztőt, hogy egy perccel később már örülhessenek a sárga-kékek. Kalmár Zsolt tört be a hazaiak tizenhatosába, passzolt Ramíreznek, aki egy köténnyel fűzte be a nagy lendülettel megérkező Marko Tesiját, majd a lövése egy hazai védőn megpattanva Rusov kapujában kötött ki – 1:0.

Nem egész tíz perccel később a DAC horvát alakulata indult meg a jobb oldalon, Divkovic tört be a nagyszombati tizenhatosba, szépen pöcizte vissza a labdát Balicnak, aki a védők mögül Rusov kapus mellett a hálóba gurított – 2:0. Divkovicot egy perccel később a villámgyors Sharani váltotta.

Az utolsó tíz percben még Kalmár Zsoltnak volt egy életerős lövése, amit Rusov kapus ütött ki, majd Balic is jó helyzetben találta magát, de mintha maga is meglepődött volna ezen, teljesen lefagyott egy pillanatra, így elúszott a lehetőség.

A hátralévő percekben nem változott az eredmény, a DAC 2:0-ra legyőzta a Spartakot és ezzel biztossá vált, hogy a következő szezonban is ott lesz az Európa-liga-selejtezőjében.

A folytatás szerdán, amikor Vida Mátéék a Slovnaft Cup elődöntőjének visszavágóján a rózsahegyi csapat ellen lépnek pályára. Az első mérkőzés 1:1 lett.

 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?