A Diósgyőr nélkül

Budapest. Az előző szezonban a Diósgyőr labdarúgócsapata – DVTK 1910 néven – negyedik helyen végzett a május végén befejeződött másodosztályban, ezzel kiharcolta az élvonalbeli szereplés jogát.

Budapest. Az előző szezonban a Diósgyőr labdarúgócsapata – DVTK 1910 néven – negyedik helyen végzett a május végén befejeződött másodosztályban, ezzel kiharcolta az élvonalbeli szereplés jogát. A klubot működtető gazdasági társaság viszont komoly anyagi gondokkal küzdött, jelentős adósságot halmozott fel, így már a feljutás pillanatában kérdéses volt a csapat további sorsa. Első fokon – még áprilisban – csupán öt csapat kapta meg a licencet, majd június elején a fellebbviteli testület további nyolc együttesnek adott zöld jelzést, ám a miskolci klub nem volt köztük, sőt, végül egyedüliként licenc nélkül maradt. Ekkor úgy tűnt, Miskolcon nem lesz élvonalbeli futball, hiszen az NB I-ben a szabályok szerint csak olyan csapat indulhat, amely rendelkezik az UEFA által kiadott papírral. Július elején a liga sem fogadta el a diósgyőriek nevezését.

Július 20-án hatalmas fordulat következett be a telephelycserék révén. A diósgyőri klub helyét a Balaton FC vette át, ugyanis a korábbi hírekkel ellentétben Siófokról nem Pápára, hanem Miskolcra költözött, ám a Veszprém megyei város sem maradt csapat nélkül, hiszen a Lombard Haladás oda tette át a székhelyét. A Diósgyőr megüresedő helyét pedig az osztályozón elbukott, az NB I/B-ben ötödik helyen végzett Nyíregyháza vehette át.

A helyzet azonban továbbra sem volt egyszerű Miskolcon, mivel a siófoki csapat mellett a feljutást kiharcoló együttes is készült a bajnoki rajtra. Előbbit Kiprich József, utóbbit Détári Lajos irányította. A „régi” gárdából végül négyen csatlakoztak a Siófokról érkező társaikhoz.

A Diósgyőr négy forduló után pont nélkül az utolsó helyen állt az élvonalban. Pénteken aztán kizárták az együttest az élvonalból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?