A DAC meglepné az éllovast

<p>Újabb tévés meccset játszik a DAC, ma (17.30) a listavezető senicai csapat látogat Dunaszerdahelyre a labdarúgó Corgoň Liga 26. fordulójának nyitómérkőzésén.</p>

Míg a vendégek tavaszi mérlege: 5 győzelem és 2 döntetlen (17:0-s gólarány), a hullámvölgyben levő hazaiaké ennél sokkal rosszabb: 1 győzelem, 1 döntetlen, és 5 vereség (5:10).

A zsinórban elszenvedett négy vereség (Slovan 0:1, B. Bystrica 0:2, Nitra 1:2, Ružomberok 0:1) után javítani akarnak a sárga-kékek. „Roman Pivarník sportigazgatóval közösen készítettük fel a csapatot az éllovas ellen. Hat nyeretlen meccs után éppen ideje lenne győznünk. Ez azonban nagyon nehéz feladatnak ígérkezik, hiszen a senicaiak tavasszal még gólt sem kaptak – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Bolek kapus bombaformában véd, jól szervezett a hátvédsoruk, a középpályán a Kóňa, Piroska kettős viszi a prímet, elöl pedig a góllövőlista élén álló Smetana veszélyes. Zárt védekezésből vezetett gyors kontrákkal igyekszünk meglepni a vendégeket. Sajnos, Struhárra és Halimire sérülés miatt most sem számíthatunk, így eléggé szűk keret áll a rendelkezésünkre. Pontot vagy pontokat kell szereznünk, hogy ne kerüljünk közelebb a kiesési zónához.”

A DAC várható összeállítása: Novota–Obert, Hrabáč, Konečný, Boya–Helísek, Hílek, Melinho, Ďurica–Nkendo, Tomčák.

Intő jel a csallóköziek számára, hogy Senica legutóbbi három idegenbeli meccséből kettőt megnyert (Nitra 5:0, Prešov 1:0), Aranyosmaróton pedig 0:0-t ért el. Remek formában van az erdőhátiak 26 éves cseh kapusa, Petr Bolek, aki már 647 perce nem kapott gólt (utoljára november végén, a Slovan elleni pozsonyi bajnokin találtak a hálójába), ezzel az 1129 perces Miroslav König mögött (1998/99) már második a szlovákiai örökranglistán. A listavezető a múlt héten meglepetésre csak 0:0-t játszott odahaza a sereghajtó máriatölgyesi gárdával. Stanislav Griga védencei nem tagadják, három pontért jönnek a DAC-stadionba. Az élvonalban eddig kétszer találkoztak Dunaszerdahelyen a csapatok, mindkét alkalommal vendégsiker született: 2009 novemberében 2:1-re (góllövők: Koejoe, ill. Tesák, Adiaba – öngól), 2010 augusztusában pedig 3:2-re (Harsányi, Yavarzadeh, ill. Diviš, Kóňa, Strnad) győzött az erdőháti együttes. Legutóbb tavaly novemberben Senicán 1:1-gyel (Diviš, ill. Hrabáč) zárult az összecsapás.

A sárga-kékeknek nagy szükségük lenne a szurkolók segítségére, a futballisták és a vezetők remélik, hogy a drukkerek besegítenek a csapatnak. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?