A DAC és a vasárnapi ellenfele is formába akar lendülni

dac

Márciusban csak egy tétmérkőzést nyert meg a DAC, de az áprilist győzelemmel kezdené: vasárnap 17.30-kor a zólyombrézói csapat látogat a MOL Arénába a Niké Liga felsőházi rájátszásának 4. fordulójában.

A vasárnapi mérkőzés előtt már 15 órától különös programmal várja a klub a DAC-szurkolókat. Miután állandóan visszatérő téma a stadionban csapolt sör minősége, a klub sörkóstolót hirdetett a B szektor mögötti parkolóban, ahol öt különböző márkát lehet majd tesztelni, a legtöbb szavazatot kapott sört pedig a jövőben bevezetik a MOL Aréna büféiben. A szavazás végeredményét már a vasárnapi meccs félidejében bejelentik.

Az tehát biztos, hogy aki időben érkezik a stadionhoz, már ötször egy deci sörrel a hasában foglalhatja el helyét a lelátón. De hogy mi történik majd a mérkőzésen, az kifejezetten háromesélyes...

Két visszatérővel

A tabellán a 4. helyen álló DAC jelenleg hét ponttal előzi meg a 6. zólyombrézóiakat, és az is a dunaszerdahelyiek mellett szól, hogy az alapszakaszban sikerült legyőzniük a vasgyáriakat a MOL Arénában. Azt ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a zólyombrézói csapat a szezonban lényegesen gólerősebb, mint a DAC, a Niké Liga honlapjának statisztikái alapján többet passzol és többet lő kapura, a két csapat legutóbbi, februári egymás elleni meccsén (0:0) pedig sokkal közelebb járt a győzelemhez.

Domináns játék kell

Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője múlt héten, a rózsahegyi 1:1 alkalmával nem számíthatott az eltiltott Milan Dimunra és a belázasodott Matej Trusára, de a két szlovák játékos vasárnap újra bevethető lesz. Ahogy Tarasz Kacsaraba is minden bizonnyal ott lesz a pályán. a télen igazolt, négyszeres ukrán válogatott középhátvéd az egyetlen dunaszerdahelyi mezőnyjátékos, aki még egy percet sem hiányzott tavasszal a pályáról, rajta kívül ezt csak a csapat kapusa, Popovics mondhatja el magáról. „Nagyra értékelek minden egyes játékpercet, hiszen ezért igazoltam a DAC-hoz. Ugyanakkor szeretnék segíteni a fiatalabb csapattársaimnak is. Sokat kommunikálok a vezetőedzővel, hogy a meghosszabbított keze legyek a pályán és az öltözőben is. Boldog vagyok, hogy helyem van a kezdő tizenegyben – idézi a tapasztalt védőt a klubhonlap. Kacsaraba kitért a vasárnapi mérkőzésre is, ahol domináns játékot vár csapatától. – A Podbrezovának is megvannak a saját céljai. Szervezetten futballoznak, jól összerakott csapatról beszélünk, minőségi futballistákkal és edzővel. Nekünk azonban a saját játékunkra kell összpontosítanunk, agresszívnek kell lennünk. Mindegyik mérkőzésen igyekszünk dominálni, megtartani a labdát. Viszont vannak olyan esetek is, amikor okosabban kell futballoznunk, mint például a rózsahegyi első félidő során, amikor az ellenfél birtokolta többet a labdát.ˮ

Formát keresve

Ami leginkább a DAC mellett szólhat, az a frissesség. A Podbrezová szerdán Nagyszombatban lépett pályára a Slovnaft Cup elődöntőjének első mérkőzésén, az 1:0-s vereség alkalmával pedig Roman Skuhravý vezetőedző nem tartalékolt, minden kulcsjátékosa ott volt a pályán. Vasárnap a vendégek így már sorozatban három vereséggel a hátuk mögött lépnek pályára Dunaszerdahelyen. A hazaiak formája sem jó: a DAC tavaszi mérlege 3 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség, (7:8). Az utolsó hat mérkőzésen csak egyszer győztek a sárga-kékek, így a hétvégén mindkét csapat elsősorban azért küzd, hogy véget vessen a rossz formának.

A mérkőzést a Dajto élőben közvetíti, a játékvezető Martin Dohál lesz, a videóbírós rendszerért Peter Kráľovič felel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?