A Csallóközben vizitel Edu

Dunaszerdahely |

<p>Csütörtöktől vasárnapig a Csallóközben vizitel Edu, a brazil futball egyik legkiemelkedőbb alakja.</p>

Teljes nevén Edurado Jonas Américo három világbajnokságon (1966 Anglia, 1970 Mexikó, 1974 Németország) vett részt, a kanárik mezében, tagja volt a Mexikóban aranyérmet szerzett alakulatnak. Hazájában az FC Santos játékosaként hatszor lett bajnokcsapat tagja, de Mexikóban (FC Monterrey) és az Egyesült Államokban (New York Cosmos) is légióskodott.
„Az egykori kiválóság immár harmadízben vendégeskedik Szlovákiában, ám első ízben látogat többségében magyarok lakta területre. Támogatók segítségével sikerült megszerveznünk a világsztár csallóközi turnéját, melynek küldetése a labdarúgás további népszerűsítése térségünkben. A futballsztár a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség meghívására a nyitrai születésű futballmenedzser, Joe Borbély társaságában érkezik hozzánk. A nevezett a múltban a futballkirálynak titulált Pelé, valamint a Brasil Masters All Star csapat világkörüli turnéit szervezte” – nyilatkozta az illusztris vendégről, illetve a közvetítőről Benovič Árpád, a területi futballszövetség elnöke. Megtudtuk, a szakemberek által a focitörténelem legjobb balszélsőjének is titulált sportembert előbb november 18-án a területi szövetség vezérkara fogadja, majd a szakbizottságok ülésein eszmét cserél a csallóközi tisztségviselőkkel. „Pénteken délelőtt a dunaszerdahelyi Bonbon Szállóban a sajtó képviselőivel találkozik Brazília focinagykövete, aki a brazil tévé szakkomentátoraként a médiával is közeli kapcsolatba került. Péntek délelőtt (10.45) a DAC-stadionban a szárnyait bontogató diákok edzését vezeti a tehetségek felkutatásával, nevelésével is foglalkozó legenda, aki tizenhat éves korában világbajnokságon képviselte hazáját. Napjainkban két sikeres focitanodát működtet. Délután előadást tart a szövetségünk által szervezett edzői tanfolyamon, melynek záróakkordjaként a résztvevőknek átadja az Euro C licensz megszerzését bizonyító oklevelet” – avatott be minket az ötvenhétszeres brazil válogatott korántsem teljes csallóközi műsorába a tisztségviselő. Edu vasárnap sem tétlenkedik. Előbb a délelőtti órákban a területi szövetség játékvezetői számára a nyárasdi sportcsarnokban rendezett sportnapra látogat el, ezt követően pedig focitudását is megvillantja. „Kora délután (13.30) közönségvonzó focigála zajlik a nagyudvarnoki futballpályán, ahol az új lelátót veszik birtokukba a nézők. Az öregfiúk mérkőzésén az Edu Team a helyiekből összeállított csapattal méri össze tudását. Erre a mérkőzésre, minden focikedvelőt nagy szeretettel várunk, a belépés ingyenes” – fogalmazott Benovič Árpád. Edu egyébként a dunaszerdahelyi városháza nagy üléstermében november 19-én (15.00) helybeli rajongóival is találkozik. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?