A BL kapujában a zsolnaiak

Prága |

<p>A prágai Sparta jelenti az utolsó akadályt a zsolnaiak számára a Bajnokok Ligájába jutás előtt - Pavel Hapal védencei az első mérkőzést Prágában, ma este 20.45-kor játsszák.</p>

Amennyiben a zsolnaiak nyerik a párharcot, a kassaiak és a ligetfaluiak után harmadik szlovák csapatként vehetnek részt a legrangosabb európai kupasorozatban. Helyzetüket megkönnyítheti, hogy a Spartából három alapember hiányzik, eltiltás miatt Libor Sionko, Bony Wilfried és Marek Matějovský sem játszhat. Utóbbi játékost különösen durva szabálytalanságért három meccsre tiltották el, így már most biztos, hogy a visszavágón sem léphet pályára.
„Csak maga a mérkőzés mutatja meg, hogy ez előnyt vagy hátrányt jelent a számunkra. Az eltiltottak mind fontos játékosai a Spartának, másrészt viszont eléggé bő kerettel bír a csapat. Olyan focistákat játszatnak majd, akik bizonyítani akarnak az edzőnek“ - jelentette ki Pavel Hapal. Csapatának nincsenek hasonló gondjai, a zsolnaiak összes játékosa bevethető és egészséges. „Akkor leszek elégedett, ha a mérkőzés úgy végződik, hogy a visszavágó előtt reális esélyünk marad a továbbjutásra. A kupameccsek matematikája egyértelmű, gólt is szeretnénk lőni, ami sokat segítene a végelszámolásnál“ -vélekedettatréner.
A zsolnai csapatba visszatért a hátproblémákkal küszködő Mário Pečalka, az univerzális védekező játékos a Corgoň Liga ötödik fordulójában végig a pályán volt. „Jó a hangulat, mind örülünk a közelgő meccsnek. Csak a kirúgás előtt lesz rosszabb, amikor fokozódik az idegesség. Az is örömmel tölt el, hogy végre teljes erőből gyakorolhatok a többiekkel, bár még kissé érzem a hátam. Az biztos, hogy nem szeretnénk veszíteni. Olyan eredményt szeretnénk elérni, amely a lelátóra csalogatja az embereket a visszavágón“ -mondta Pečalka.
A prágai csapat a találkozó főpróbáján tíz emberrel, 1:0 arányban nyert Příbramban. „Biztos vagyok benne, hogy színvonalas összecsapásokat láthat a közönség. A hiányzó játékosaink ellenére is megpróbálunk győzni. Személy szerint óriási motiváció számomra, hogy életemben először játszhatok a Bajnokok Ligájában" - jelentette ki Juraj Kucka, a Sparta szlovák középpályása. A zsolnaiak ellen további két honfitársa, Igor Žofčák és Miloš Lačný is pályára léphet.
A várható összeállítások -SPARTA PRAHA: Blažek-Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamic- HohenderŽofčák,Vachoušek,Kucka, Kadlec-Lačný. MŠK ŽILINA: Dúbravka-Guldan, Piaček, Pečal-ka, P. Mráz-Rilke, Zošák, Jež, Bello-Majtán,Ceesay.
A mérkőzést az angol Martin Atkinson vezeti. A visszavágóra jövő szerdán kerül sor, a párharc vesztese az Európa Liga csoportkörében folytatja. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?