Vas János: „95 százalékkal 0 ponttal jössz le a jégről”

DVTK Jegesmedvék

Vas János, a jégkorong Tipsport Liga ötödik legjobb pontszerzője szerint még túl sokat hibáznak a diósgyőriek, de Glen Hanlon vezetésével jó irányba haladnak. A Jegesmedvék 34 éves játékosával a múlt heti, érsekújvári bajnokijuk után beszélgettünk.

Az október nem sikerült túl fényesre a DVTK számára, az érsekújváriak és a gyetvaiak elleni győzelmeken kívül nyolc vereséget számláltak zsinórban...

Igen, szerencsére túl vagyunk ezen a rossz sorozaton. A győzelmekbe kell kapaszkodni, azon az úton menni tovább. A helyes út az, ami Érsekújvárban is volt: a védekezés nagyon fontos számunkra, általában nem fogjuk a csapatokat túllőni. Ha a deffenzíva rendben van, a helyzetek úgyis jönnek majd, és ha találunk pár gólt, akkor több győzelem fog jönni.

Mi volt a gond októberben? Mert a Tipsport Liga rajtját elég jól elkapta a csapat, ott volt a középmezőnyben, mostanra viszont visszacsúszott az utolsó helyre.

Az apró dolgok, amik ebben a ligában megbosszulják magukat. Ezt nem most kell tanulni vagy megtanulni, ezeket helyesen kell tenni mindig. Ez egy olyan liga, ahol nem lehet hibázni olyankor, amikor kettő az egyre vagy három az egyre vezetjük rá a korongot, vagy épp az ellenfél teszi ezt. Ilyenek nem lehetnek, nekünk viszont ebből voltak bajaink, főleg a saját harmadban. Ha ezt rendbe rakjuk, akkor nem lesz gond.

Nagyjából erre számítottak, mikor a szlovák bajnokságba neveztek a magyarországi Erste Liga helyett?

Mindenképp. A Tipsport Ligában nincs 95 százalékos teljesítmény, mert ha igen, akkor 0 ponttal fogsz lejönni a jégről. Teljes mértékben azt kaptuk, amire számítottunk, nagyon jó csapatokkal találkozunk, élvezünk minden percet. Újak vagyunk, tanulni kell, de már eltelt ez az idő, amikor erre hivatkozhatunk. Győzni akarunk minden meccsen, be akarunk jutni a playoffba.

Ön korábban a prágai Slaviában is légióskodott, így van összehasonlítási alapja: mennyivel tart előrébb a cseh extraliga a szlováknál?

Azért a topbajnokságok, a svéd, a finn vagy a cseh még egy fokkal magasabban vannak, talán még a svájci vagy a német is. De én mindig azt mondom, hogy nem szabad összehasonlítni a ligákat, és nem is nagyon lehet, mert mindegyik más játékstílust kíván meg. De azt látjuk, hogy a topcsapatok mindig jó meccseket játszanak a Tipsport Ligában. Ha mindenképp össze akarjuk vetni a bajnokságokat, azt úgy lehet, hogy az utolsó csapatok mennyire vannak lemaradva a tabellán az elsőktől. Ezért akarunk mi is mászni fölfele, hogy azt mondják, a szlovák bajnokság is ugyanolyan erős, mint a topligák.

Edzőjük, Glen Hanlon korábban szlovák szövetségi kapitány is volt, akkor gyakran érte az a vád, hogy nem teljesen érzi át a közép-európai mentalitást. Ön hogy látja a kanadai szakembert?

Szerintem remek edző, a helyes utat mutatja nekünk. Ha betartjuk az utasításait, mindig három ponttal térünk majd haza.

Lassan letelik a második kör az alapszakaszban. Van valamilyen célkitűzés, hova szeretnének elérni mondjuk féltávnál?

Nem szabad nagyobb távlatokban gondolkodnunk. Mindig a következő meccsre kell fókuszálni. Kicsi lépésekben haladunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?