92 lovat neveztek Overdose két angliai futamába

<p>Szinte egy ménest neveztek Overdose angliai futamaira. A két hét múlva sorra kerülő Temple Stakes-ben még 33-an, az ascoti King’s Stand Stakes-ben 59-en állnak.</p>

Egyelőre, mert számuk persze csökkenni fog, hiszen a tulajdonosoknak folyamatosan kell fizetniük a nevezési díjak magas részleteit, ha pedig már nem bíznak abban, hogy lovuk pénzes helyre érhet, más, könnyebben nyerhető versenyt keresnek számukra. A végén így csak a legjobbak fognak maradni Overdose ellen.

Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak arról is beszélt, hogy nagy a várakozás Angliában, ott is sokan szeretnék, hogy egy ilyen súlyos betegségből felépült „hazai tenyésztésű” ló fel tudja venni a kesztyűt a világ élvonalával. Talán ennek köszönhető, hogy tíz bukmékerből tíznél ő az első számú favorit, és a lapok híradásai ezekről a versenyekről is Overdose-zal kezdődnek.

Mi jut eszedbe a 92-es számról?

Semmi...

Pedig összesen ennyi lovat neveztek Overdose két angliai versenyére. 33-at a május 21-i Temple Stakes-re, és 59-et a Royal Ascot első napján sorra kerülő King’s Stand Stakes-re. Igaz, közülük 22-t mindkettőre, tehát ha úgy vesszük, ez a 92 tulajdonképpen „csak” 70.

Eléggé megszokott Anglián kívül Németországban és Franciaországban is, hogy ilyen sokan neveznek a nagyversenyekre, de később, amikor jönnek a törlési időpontok, szűkül a mezőny, és csak az indulóadáskor alakul ki, kik is indulnak a versenyben.

Overdose eddigi karrierje során a legtöbb ló ellen az érvénytelenített párizsi versenyében, a Prix de l’Abbaye-ben futott, ahol 20 induló volt.

Ezeken a versenyeken pedig maximum 20-24 indulóval számolhatunk. Ez nem a liverpooli Grand National, a nagy akadályverseny, ahol 40-en szoktak indulni, de így is rettenetesen sok.

Az ilyen nagy számú nevezés egyelőre csak azt jelenti, hogy ennyi tulajdonos bízik a lovában, hogy jó helyezést érhet el. Amikor pedig szűkül a mezőny, joggal feltételezhetjük, hogy azoknak a lovaknak a nevezését fogják visszavonni, akiknek a formája menet közben elmarad a várakozástól. Tehát Overdose-ra a két futamban e 92 lóból a legjobbak várnak majd.

A nevezés csak az első költség, később a talpon maradásért és a végén a lovasításért is fizetni kell. Ezt minden tulajdonosnak meg kell fontolnia, hogy a mezőnyt, és lova formáját látva vállalja-e, hiszen nem aprópénzről beszélünk. Ha pedig úgy gondolja, hogy nem tud a lova az első ötben végezni – akik között szétosztják a teljes versenydíjat – akkor inkább választ a számára egy könnyebb versenyt, ahol pénzért futhat. A lóverseny nem csak presztízsről szól ugyanis...

Ha már a pénznél tartunk. A Temple Stakes oddsai ugyan még nem ismertek, hiszen csak tegnapelőtt zárult rá a nevezés, de az ascoti King’s Stand Stakes esetében tíz bukmékerből tíznél Overdose a favorit.

Ennek az okát talán a William Hill, a vezető angol bukmékeriroda vezetője mondta el legjobban. Szerinte azért ilyen alacsony Overdose oddsa [azaz az ő győzelmére fizetik a legkevesebb nyereményt, tehát neki van a legnagyobb esélye nyerni], mert nem megszokott, szinte vallási fanatizmussal tekint rá a szurkolótábora, és olyan nagy a fogadási kedv, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy magas oddsszal adják. Ha ugyanis úgy alakul a helyzet, akár csak a kapanyél is elsül alapon, ahogyan mi természetesen szeretnénk, akkor ez nekik nagyon sok pénzükbe fog kerülni.

Mi innen Budapestről nem bánnánk, ha Overdose miatt anyagi nehézségeik lennének.

Azért ez számukra továbbra is csak egy a számtalan üzleti lehetőség közül, és minél többen játszanak egy lovat, annak idővel úgy csökken az esélyszáma, hiszen az adott pillanatban megkötött fogadás nyereményét később ki kell majd fizetniük, ha bejön a tipp.

Amerre nézünk az interneten, e két verseny kapcsán az első híradások Overdose-zal kezdődnek. Nemcsak a pályák honlapjai, de a szaksajtó, például a Racing Post cikkei is. Ő az első ló, akit említenek, az ő képei kerülnek az írások mellé.

Ez roppant megtisztelő, talán az lehet mögötte, hogy az elmúlt évtizedekben nem volt más olyan ló, aki a világelitbe magyar tréningből jelentkezett volna. Illetve arra volt példa, hogy beneveztek valakit, de arra nem, hogy abban esélyesnek tartották volna képességesen szerepelni. Nagy a várakozás, sokan szeretnék Angliában is, hogy egy ilyen súlyos betegségből felépült ló fel tudja venni a kesztyűt a világ élvonalával.

Mondhatjuk, hogy az angolok annyira sportszerűek, hogy ugyan e versenyekben főleg angol tréningben álló lovak indulnak, mégis sokan a magyar Overdose-nak szurkolnak?

Az angolok úgy állnak hozzá, hogy Overdose-t Angliában tenyésztették, tehát részben hozzájuk tartozik. Ennek köszönhető, hogy várakozáson felüli a kedvelői tábora Angliában is.

forrás: pannoniaoverdose.hu

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?