900-an futva búcsúztatták az évet a fővárosban

Pozsony |

<p>Szilveszter napján több futóversenyre is sor került országszerte. Nagymegyeren és Dunaszerdahelyen a rövidebb távok kedvelői sportolhattak.</p>

A fővárosban a hagyományos hídfutáson, melynek távja 10,3 kilométer, mintegy 900 futó vett részt. A mezőny a Közgazdasági Egyetemtől indult, a sportolók a Kikötői-híd, az Apollo-híd, és az SNP-híd érintésével jutottak el a célba, ami a Lafranconi-hídnál volt.  Óévbúcsúztató futás volna Nagymihályban (10 km), Zsolnalitván (Lietava) (10 km), Szenicen (5,4 km), Ruttkán (10 km), Alsódióson (Dolné Orešany) (6,5 km) és Nyitrán (3,86 km). A futás szerelmeseinek nem kell sokáig szögre akasztani a cipőt, az új esztendő is bővelkedik futóeseményekben. Nagyszombatban ma 14 órakor kezdődik a Nagyszombati Újévi Futás. Szombaton Budapesten lesz Szigetfutás (5,3 km).Vasárnap Gútán félmaratont és maratont futhatnak a komolyabb kihívások kedvelői. Jövő szerdán, háromkirályok napján Kassán, Besztercebányán és Nagyszombatban is lesz háromkirályok napi futás.  Január 17-én Budapesten kerül sor a Zúzmara félmaraton és futófesztiválra. Január 23-án a poprádi járásbeli Szvit községben rendezik meg a második szlovákiai Winter Sprintet, amely egyben az idei első hazai Spartan Race verseny is. Noha a pálya igényes, a helyek 78 százaléka már elkelt. Január 24-én a diósförgepatonyi Slovakia Ringen kerül sor a ČSOB Maraton Winter Series második futamára, a verseny 12 kilométeres.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?