612 hajó verseng a Kékszalagért

Balaton |

<p>Rekordmezőnnyel, 612 hajóval rajtolt el pénteken 9 órakor a 41. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny mezőnye. Európa leghosszabb tókerülő viadalán az eddigi csúcsot a tavalyi esztendő tartotta, amikor 578 hajó indult.</p>

A leggyorsabb Balaton-kerülő címre idén is a nyolcszoros győztes Litkey Farkas és csapata pályázik a legnagyobb eséllyel. Bár figyelmeztető jel lehet számukra, hogy kedden megrepedt a Lisa nevű vitorlás árboca. A csapat 2003 óta a páratlan években diadalmaskodott az 1997-ben épült Lisával, ekkor ugyanis nem lehet trapézt (kiülő keretet) használni a Kékszalagon, így nem indulhat a Libera versenyhajó.

Litkey legnagyobb kihívói között a Boden-tó idei körbehajózásán első Király Zsoltot (Sponsor Wanted), valamint Soponyai Gézát (Avatar) és Láng Róbertet (RC44) tartják számon.

Külön színfoltot jelent a versenyen az 1955 óta 10 óra 40 perccel rekorder Nemere II-vel induló női csapat, valamint Detre Diána, aki első női szörfösként akarja megkerülni a tavat, s teljesíteni a 150 kilométeres távot.

A 41. Kékszalag T-Mobile Nagydíj és Fesztivál csütörtökön az utánpótlás versenyzők részére rendezett Kékpántlikával kezdődött. A parti programok között lesz Tér-Film-Zene fesztivál, koncertek, valamint repülőshow. Ezúttal is számos híresség indul a versenyen, Csiszár Jenő Litkey csapatát "erősíti", rajta kívül többek között Gundel Takács Gábor, Bagi Iván, Keleti Andrea és Dér Heni is vízre száll.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?