600 kilós traktorgumival edz a restei erősember

Reste |

<p>A huszonhárom éves Szanyi Richárd fiatal kora ellenére rengeteg trófeával büszkélkedhet. Fekvenyomásban elért sikerei után idén új sportágban próbálja ki magát, júniusban Szlovákia legerősebb embereivel küzd meg a profi versenyekre való továbbjutásért.</p>

Szanyi Richárd 15 évesen kezdett sportolni. „Sohasem tartoztam a vékony gyerekek közé, jóval dagibb voltam, mint az osztálytársaim. Amikor az osztálytársaim nagyjából 50 kilósak voltak, én már közel 90-et nyomtam. A fekvenyomáshoz viszont pont ez kell. Az egyik barátom vetette fel, mi lenne, ha kipróbálnám. Nagyon örülök, hogy hallgattam rá” – nyilatkozta lapunknak Szanyi Richárd. Legelső ifi bajnoki helyezését 130 kiló kinyomásával szerezte, de pár évvel később már 250 kiló sem okozott neki gondot.

„Mindig arra törekedtem, hogy egyre könnyebb legyek, és egyre nehezebb súlyokat emeljek fel. Rengeteget számít a rendszeres munka, a heti ötszöri edzés, de pszichikailag is rendben kell lenni” – tette hozzá a világbajnok sportoló. Szanyi most már úgy érzi, a négy világbajnoki, két Európa-bajnoki és a hét országos bajnoki cím elnyerése után váltania kell. Közel egy éve kemény felkészülésbe kezdett edzőtermében, ahol az apja által barkácsolt több száz kilós súlyokat, köztük egy 240 kilós betonbőröndöt és egy 600 kilós traktorgumit emelget. „Új kihívásokra vágyom, ezért idén júniusban a szlovákiai erősemberek amatőr versenyén veszek részt. A hozzáértők szerint nagyon jó esélyekkel indulok. Ha sikerül első helyen végeznem, profi erősemberként képviselhetem a falunkat és országunkat a világbajnokságokon” – zárta a világbajnok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?