23 ponttal vezetett, de kikapott a Rieker

<p>Elmaradt a bajnokavatás a férfikosárlabda-extraligában, a pozsonyi Inter ugyanis hazai pályán 78:74-re legyőzte az MBK Rieker csapatát a döntő hatodik meccsén, így az aranyérem sorsa a szombati komáromi találkozón dől el.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

„De hiszen huszonhárom ponttal vezettünk” – mormolta maga elé a pályáról lefelé menet Martin Bílik. A komáromi kosaras hitetlenkedése érthető volt: az extraliga döntőjének hatodik, pozsonyi meccsén 15 percig biztosnak tűnt, hogy a mintegy 300 komáromi drukker pezsgőzéssel zárhatja fővárosi kirándulását. Csakhogy 25 perc még hátravolt a mérkőzésből...

Fantasztikus Rieker-nyitány

Álomszerűen kezdett a komáromi csapat: az 5. percben 14:6-ra, a 9.-ben 23:11-re, az első negyed után 29:13-ra vezetett a tavalyi ezüstérmes. Hiába kért kétszer is időt Aramis Naglic, az Inter horvát edzője, a pozsonyiak továbbra is gyorsan elszórták a labdákat, és alig-alig dobtak kosarat.

„Az ellenfél elképesztően rosszul kezdett, mi viszont, ellenkezőleg, nehéz helyzetekből is pontokat szereztünk. Csapatként játszottunk, gyors ellentámadásokat vezettünk. Nem tudom, mi volt az Interrel az elején, mert nem ezt szoktuk meg a fővárosiaktól” – mondta lapunknak a fantasztikus nyitányról Marek Kozlík, a komáromiak játékosa.

A 15. percben már 40:17-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző, s a Hant Aréna rekordszámú, 3200 hazai nézője már kezdte megemészteni, hogy az Inter ezüstéremmel tér vissza a szlovák bajnokságba (a sárga-feketék tavaly a cseh bajnokságban szerepeltek).

A tapasztalat döntött

„Kissé tartottam a folytatástól, mert hihetetlenül jól kezdtünk. Van már mögöttem jó pár évnyi edzősködés, így tudtam, ez nem lesz az egész meccsen így – nyilatkozta az újságíróknak František Rón, az MBK Rieker vezetőedzője, aki ezért már akkor időt kért, mikor 17 (!) pontosra csökkent csapata előnye. – Úgy 14–16 pontos vezetésünknél zsinórban három kosár alatti helyzetet kihagytunk, alighanem ez volt kulcsfontosságú. A pozsonyiak fokozatosan zárkóztak fel, félidőben már csak kilenc pont (44:35) volt az előnyünk. Magabiztosabban kezdhették a második félidőt, és megmutatkozott, hogy több nagy tapasztalatú kosarasuk van Milosevics, Rančík, Tucker vagy Garnett személyében.”

Komáromban avatnak bajnokot

Ők a meccs eleji vesszőfutásuk ellenére sem veszítették el vállalkozókedvüket, ráadásul (talán most először a sorozatban) valódi csapatként játszottak, s drukkereik is belelkesültek – a fiatal komáromi játékosok viszont egyre idegesebbek lettek. Az Inter a harmadik negyed legvégére fordított (61:60), s a szoros állás ellenére olyan lelki fölénybe kerültek a fővárosiak, hogy kisebb csoda kellett volna az újabb fordulathoz. Ez azonban elmaradt, és 78:74-es győzelmükkel a pozsonyiak 3:3-ra alakították a négy győzelemig tartó sorozat állását.

„Remélem, mindenki magába száll majd a csapatban, és a mindent eldöntő meccsen ismét olyan teljesítményt nyújtunk, amely méltó a bajnoki cím egyik várományosához” – bizakodott a mérkőzés után Kozlík.

A hetedik találkozót szombaton (18.00) rendezik Komáromban. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?