Régió

Zólyom–Ipolyság: újra jár a vonat

Kassa/Pozsony | Megerősíti a Kassa és Pozsony közti járatait január 4. és 7. között a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK), január 2-tól pedig tizenöt év kihagyás után visszatértek a vonatok a Zólyom és Ipolyság közötti szakaszra.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 3. 07:01

- TASR illusztrációs felvétel

Az első különjáratot pénteken indítják Pozsonyból Kassára 13.49-kor, Kassáról Pozsonyba pedig hétfőn 14.14-kor. A társaság a két különjárat mellett a január 4. és 6. között közlekedő további tizenöt menetrend szerinti járatát is megerősíti. Minden szerelvény tíz másodosztályú kupéból áll.

Tomáš Kováč, a vállalat szóvivője arra is figyelmeztetett, hogy ilyenkor immár hagyományosan az ország nyugati felébe tartó vonatok iránt a legnagyobb az érdeklődés. A ma induló vonatokon, beleértve az éjszakai járatokat is, több mint 90 százalékban elkeltek a helyjegyek. A helyjegyek 89 százaléka már a csütörtökön közlekedő vonatokon is elkeltek. Ezért Tomáš Kováč arra kéri a ZSSK utasait, hogy a következő napokban időben vegyék meg menetjegyeket, helyjegyet. Ezt a klasszikus pénztárak mellett a vállalat honlapján és mobiltelefonos alkalmazás segítségével is megtehetik.

A ZSSK egy évvel ezelőtt, az ünnepek alatt többmint másfélmillió utast szállított az országban.

Január 2-tól egyébként tizenöt év kihagyás után visszatértek a vonatok a Zólyom és Ipolyság közötti szakaszra. A két város között 22 szerelvény közlekedik, elsősorban munkanapokon. Összesen 11 vonat fog járni a Zólyom–Ipolyság vonalon, 4 vonat a Gyűgy–Ipolyság és további 7 vonat pedig a Korpona–Zólyom szakaszon. Ipolyságon csatlakozásuk lesz a Csata irányába tartó vonatokra, míg Zólyomban leginkább a távolsági – Pozsony és Kassa irányába tartó – vonatokhoz igazodnak. Kellő érdeklődés esetén a közlekedési minisztérium kész kibővíteni a közlekedést a hétvégékre is. Zólyom és Ipolyság között 2003-ban szűnt meg a személyforgalom. (TASR, nr, ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Néhány MKP-s az Összefogásért dolgozik

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Hét hónap alatt akarja meghódítani a világ 14 legmagasabb hegycsúcsát egy nepáli hegymászó

Ne legyen tabutéma az időskori bántalmazás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?