Régió

Zajlik a Simon-Júda napi vásár

Ragyogó napsütés és rengeteg látnivaló várja a látogatókat az idei Simon-Júda napi vásáron. A 472 éves múltra visszatekintő vásár holnap ér véget.
Gulyás Zsuzsanna

2018. október 13. 15:05

A vásárhoz a lufik is hozzátartoznak - A szerző felvétele

Egykor – Simon és Júda ünnepéhez kötődve – október végén kezdődött és akár nyolc-tíz napig is eltartott. Sokszor egybeolvadt a november 5-i párkányi búcsúval. Időpontja az első Csehszlovák Köztársaság idején változott meg. Mivel október 28. államünnep volt, a vásárt a hónap első felére helyezték át. Az utóbbi években október második hétvégéjén rendezik meg.

A vásár elrendezése idén sem változott. A kézműveseket a Sétálóutcán, a kürtős- és mézeskalácsosokat, a sajt- és az édességárusokat a Fő utca belvárososhoz közelebb eső végén, a lacikonyhákat az Aquario bevásárlóközpontnál, az árusokat a vasútállomás irányában lehet megtalálni. A körhintákat idén is a Vadas parkolójában kell keresni.

A Nánai úton a felújítási munkák miatt nem lehet parkolni. Mivel a vásár területére nem lehet behajtani, az autókat legcélszerűbb a Szabadság téri, a Sport hotel előtti parkolóban, a Vadas parkolójában, a Zahovay szállodánál, az egykori kompkikötőnél, a Sobieski rezidenciánál, illetve Sobieski utcában hagyni. A hétfő éjfélig tartó útlezárás és a forgalomkorlátozás miatt a helyi és helyközi buszjáratok egy része is módosított útvonalon közlekedik. Az autóbuszok nem szolgálják ki a Kaszárnya, a Nánai út és a Fő u., posta/Bocskai u., az Autósiskola, a Vadas; az Öreg lakótelep és a Kotva megállót.

A vásározókat szombatig gazdag kulturális program is várja. A Sétálóutca szabadtéri színpadán ma 14 órától a Kobold zenekar. 16 órától a Weekend countrybanda, 18.00 órától a Csík zenekar; 20 órától a Trapéz együttes zenél.

Ma az Új Szó és Vasárnap közös sátrában, a megszokott helyen, a posta előtt mi is várjuk kedves olvasóinkat.

Az Új Szó a rendezvény médiatámogatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?