Régió

Véget ért a Borostyán Fesztivál

Komárom. Az ilyen rendezvényre mondják: ha nem volna, ki kellene találni. Szerencsére a Borostyán együttes már tíz évvel ezelőtt kitalálta és azóta is szervezi a Borostyán Fesztivált.
ÚJ SZÓ ONLINE

2004. június 7. 10:00

Meghalt a Szex és New York színésznője
A Borostyán együttes
Vas Gyula felvétele
A rendezvénysorozat fórumot biztosít a népzenét játszó, éneklő együttesek és szólisták, valamint a megzenésített verseket előadók számára.

A fesztivál szombati folkzenei estje felejthetetlen, katartikus élményt jelentett a hallgatóságnak. Az érsekújvári Vándor és a házigazda Borostyán együttes hazai és magyarországi költők megzenésített verseit adta elő nagy átérzéssel. Korpás Éva népdalénekes produkciója – amelyhez a zenei kíséretet Adorján István dudás szolgáltatta – minden túlzás nélkül csak a műfaj legnagyobb magyarországi előadóiéval mérhető össze. Előadásának kellemes színfoltja volt a közös éneklés hatéves kislányával, Lilivel. Igazi örömzenét hallhattunk a Folkestra együttestől; balkáni és magyar dallamokat ötvöző, dzsesszes elemekkel tarkított, különleges hangzású muzsikájuk sokszor hangos ovációra ragadtatta a közönséget. Jó volt látni a tökéletes hangszerkezelést, de főleg azt a könnyed, önfeledt előadásmódot, amely énekesnőjükről, Palya Beáról sugárzott. Az estre a Kaláka együttes koncertje tette fel a koronát, amely az elmaradhatatlan Kányádi-versek mellett többek között Ady Endre, József Attila és Keszeli Ferenc megzenésített verseiből nyújtott át egy csokorra valót.

A csodálatos estet azonban végig beárnyékolta (és szemlátomást az előadókban is vegyes érzelmeket keltett), hogy kevés volt a néző. Többekben felmerülhetett a kérdés, hogy hol van ilyenkor a komáromi értelmiség. Valóban csak igénytelen dáridózenével lehet nálunk termeket, tereket megtölteni?

Önnek ajánljuk
kovacs novotny

Kovács György (MKÖ) és Viliam Novotný (Híd) az egészségügy helyzetéről és jövőjéről

sport a tv-ben

Atlético Madrid–Liverpool és Dortmund–PSG focimeccs a tévében

dd

Egy csók és más semmi?

Európai Unió uniós zászló

Feltételekhez kötnék az uniós pénzek kifizetését

Kover

VIDEÓ: Újra állt a bál a magyar parlementben - Kövér László kitiltotta Hadházyt

szem

A magas vérnyomás először a szemen látszódik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.