Régió

Új tanulásszervezési módszert vezetnek be

Bemutatták azt az oktatási projektet, amelynek megvaló-sítását nemzeti és európai uniós támogatásokból fedezik.KirályhelmecSzabó Ferdinánd, a Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatója elmondta, a Komplex Instrukciós Program (KIP) keretében megvalósított csoportfoglalkozásokat Szlová
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. december 20. 18:00

Bemutatták azt az oktatási projektet, amelynek megvaló-sítását nemzeti és európai uniós támogatásokból fedezik.

Királyhelmec

Szabó Ferdinánd, a Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatója elmondta, a Komplex Instrukciós Program (KIP) keretében megvalósított csoportfoglalkozásokat Szlovákiában az elkövetkező két tanévben két helyen, náluk és az ógyallai Feszty Árpád Alapiskolában és Óvodában fogják alkalmazni. Partnereikkel közösen a budapesti Digitális Esélyegyenlőség Alapítvánnyal, valamint a Komáromi Rotary Clubbal 460 524 eurós pályázatot nyertek el. Ebből a pénzből a főpályázó királyhelmeci alapiskolában 117 811 euró felhasználásával és a helyi pedagógusok részvételével alkalmazzák a következő két tanévben az instrukciós programot, de tananyagfejlesztésre, eszközvásárlásra, tankönyvek írására és egyéb segédanyagok létrehozására, valamint szakmai találkozók szervezésére is lehetőség lesz. A rendezvényen Berta István, az iskola pedagógusa számolt be a KIP on Learning projekt részleteiről, majd kolléganője, Majer Tímea tartott előadást az általa már autodidakta módon korábban is alkalmazott Komplex Információs Programról.

A KIP olyan speciális kooperatív tanulási eljárás, mely a különböző társadalmi helyzetű, különböző képességű és teljesítményű gyerekek hatékony nevelését tűzte ki céljául. Eredetileg a San Franciscó-i Stanford Egyetemen fejlesztették ki, Magyarországon pedig a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola alakította a helyi viszonyokhoz. A KIP az alkalmazott speciális technika révén, sikerélményeken keresztül igyekszik javítani a tanuláshoz való viszonyt. Mindezt olyan sokrétű csoportmunkára építő foglalkozások előkészítésével valósítja meg, melyek a gyerekeket közös gondolkodásra és kreatív munkára késztetik, a tanárnak pedig szellemi kihívást jelent a feladatok, témák kitalálása, előkészítése. A csoportokat egyébként mindig úgy kell összeállítani, hogy abban különböző képességű gyerekek legyenek, akik egymás képességeire támaszkodva és egymásra utalva közösen gyakorlatias feladatokat oldanak meg.

Nádasdi Péter alpolgármester elmondta, a település vezetése minden lehetséges módon támogatja a magyar alapiskola programjának megvalósítását és minél szélesebb körben való bevezetését. A város nemcsak a pályázat 5 százalékos önrészét vállalta át, hanem az utófinanszírozott projekthez szükséges pénzt is teljes egészében az iskola rendelkezésére bocsátja.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Michal Šipoš

Šipoš bízik abban, hogy szombaton egyezség születik a kormány és az orvosok között

VIDEÓ: Nemzetközi kábítószer-ellenes akcióban vett részt a NAKA – 44 személyt vettek őrizetbe

VIDEÓ: Nemzetközi kábítószer-ellenes akcióban vett részt a NAKA – 44 személyt vettek őrizetbe

formabonto2

FormaBontó 1. epizód – Bemutatkozás, a 2022-es Formula-1 szezon értékelése (PODCAST)

Irene Cara

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance Oscar-díjas énekes-dalszerzője

II. Erzsébet királynő

Fájdalmas betegség következtében veszthette életét II. Erzsébet

Érsekújvár

Pályaválasztási nap Érsekújvárban és Udvardon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.