Régió

Új tanulásszervezési módszert vezetnek be

Bemutatták azt az oktatási projektet, amelynek megvaló-sítását nemzeti és európai uniós támogatásokból fedezik.KirályhelmecSzabó Ferdinánd, a Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatója elmondta, a Komplex Instrukciós Program (KIP) keretében megvalósított csoportfoglalkozásokat Szlová
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. december 20. 18:00

Bemutatták azt az oktatási projektet, amelynek megvaló-sítását nemzeti és európai uniós támogatásokból fedezik.

Királyhelmec

Szabó Ferdinánd, a Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatója elmondta, a Komplex Instrukciós Program (KIP) keretében megvalósított csoportfoglalkozásokat Szlovákiában az elkövetkező két tanévben két helyen, náluk és az ógyallai Feszty Árpád Alapiskolában és Óvodában fogják alkalmazni. Partnereikkel közösen a budapesti Digitális Esélyegyenlőség Alapítvánnyal, valamint a Komáromi Rotary Clubbal 460 524 eurós pályázatot nyertek el. Ebből a pénzből a főpályázó királyhelmeci alapiskolában 117 811 euró felhasználásával és a helyi pedagógusok részvételével alkalmazzák a következő két tanévben az instrukciós programot, de tananyagfejlesztésre, eszközvásárlásra, tankönyvek írására és egyéb segédanyagok létrehozására, valamint szakmai találkozók szervezésére is lehetőség lesz. A rendezvényen Berta István, az iskola pedagógusa számolt be a KIP on Learning projekt részleteiről, majd kolléganője, Majer Tímea tartott előadást az általa már autodidakta módon korábban is alkalmazott Komplex Információs Programról.

A KIP olyan speciális kooperatív tanulási eljárás, mely a különböző társadalmi helyzetű, különböző képességű és teljesítményű gyerekek hatékony nevelését tűzte ki céljául. Eredetileg a San Franciscó-i Stanford Egyetemen fejlesztették ki, Magyarországon pedig a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola alakította a helyi viszonyokhoz. A KIP az alkalmazott speciális technika révén, sikerélményeken keresztül igyekszik javítani a tanuláshoz való viszonyt. Mindezt olyan sokrétű csoportmunkára építő foglalkozások előkészítésével valósítja meg, melyek a gyerekeket közös gondolkodásra és kreatív munkára késztetik, a tanárnak pedig szellemi kihívást jelent a feladatok, témák kitalálása, előkészítése. A csoportokat egyébként mindig úgy kell összeállítani, hogy abban különböző képességű gyerekek legyenek, akik egymás képességeire támaszkodva és egymásra utalva közösen gyakorlatias feladatokat oldanak meg.

Nádasdi Péter alpolgármester elmondta, a település vezetése minden lehetséges módon támogatja a magyar alapiskola programjának megvalósítását és minél szélesebb körben való bevezetését. A város nemcsak a pályázat 5 százalékos önrészét vállalta át, hanem az utófinanszírozott projekthez szükséges pénzt is teljes egészében az iskola rendelkezésére bocsátja.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: 27 beteg elhunyt, 1526 új fertőzöttet találtak pénteken

Branislav Gröhling

Gröhling: Nem tudjuk megoldani az egész országban az iskolások tesztelését

koronavírus-vakcina

Virológus: a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás

koronavírus kína

WHO: erősen spekulatív lenne azt állítani, hogy a vírus nem Kínában jelent meg

koronavírus Magyarország

Meghalt 152 beteg, 6268-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

José Mourinho

Mourinho úgy véli, hogy a bajnoki cím megszerzése miatt nyomás lesz a Chelsea-n

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.