Régió

Új részleg megnyitásával ünnepelt a Duslo Vágsellyén

Vágsellye | Hivatalosan is átadták a héten a Duslo Részvénytársaság új ammóniagyártó részlegét, amely eddig próbaüzemben működött.
Száz Ildikó

2018. szeptember 14. 18:23

A korszerű gyártási részlegeken szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be  - A szerző felvétele

Szlovákia második legnagyobb vegyi vállalatának több mint kétezer alkalmazottja van és számos bedolgozó cégnek ad munkát. A hatvan évvel ezelőtt alapított Duslo Részvénytársaság egyik legnagyobb beruházását, az Ammónia 4 részleget több mint 320 millió euróból építették. 2016 februárjában kezdték meg az ammóniagyártó részleg építését. Korábban napi 1300 tonna ammóniát gyártottak, az új csarnok korszerű technológiája napi 1600 tonna gyártását teszi lehetővé. A Duslo és az Agrofert társaság történetében ez a legjelentősebb beruházás, amely két évtizedre garantálja a vegyi vállalat versenyképességét. Az Ammónia 4 részleg építéséhez állami támogatást kapott a vállalat, és az Európai Bizottság további 58 millió euró adókedvezményt nyújtott a régió legnagyobb munkáltatójának. Az új gyártási részlegen környezetbarát munkahelyen, többszörös biztonsági intézkedések betartásával dolgoznak a vállalat alkalmazottai. Még mielőtt megkezdték volna az ammóniagyártó részleg építését, a vállalat vezetése tájékoztatta a lakosokat és a dolgozókat a terveiről.

A hatvanadik évforduló alkalmából a vállalat vezetése nyáron családnapot rendezett, amelyre meghívták az egykori alkalmazottaikat, akik több évtizeden át dolgoztak a vállalatnál. A Duslo Rt. szerdán gálaesttel emlékezett az elmúlt hatvan évre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Bugár: Meg kell egyezni a bírójelöltekről

Tragédia: Öngyilkos lett egy fiatal férfi a szlovák-magyar határon

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

Rimaszombat: Támogatásból készülhet el a téli stadion lelátója

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Rendkívüli állapotot hirdet Trump, hogy megépülhessen a mexikói fal

Legfrissebb galériák
Olvasta már?