Több pénzt szánnak a gútai sportpályára

Gúta
Gúta |

A Corvin Mátyás Alapiskola sportpályájának fejlesztésére a korábbi összegnél többet, összesen csaknem 155 ezer eurót szán Gúta. A régi-új létesítményt az elképzelések szerint bárki használhatná.

Ha minden jól megy, belátható időn belül minden sportkedvelő számára új lehetőségeket fog kínálni a gútai városközpont. A Sporttámogatási Alap (Fond na podporu športu) decemberi pályázati felhívására reagálva a gútai önkormányzat modernizálná a Corvin Mátyás Alapiskola sportpályáját – amely gyakorlatilag az iskolaépületek mögött, az Erdő és az Iskola utca találkozásánál található, mindössze pár száz méterre a város zöld szívét jelentő Szent Rozália parktól.

Multisport

Az építkezés 3211 négyzetmétert ölelne fel. A jelenlegi, aszfaltburkolattal bevont sportpálya és a járdák, valamint az ezeket övező tereptárgyak már rossz állapotban vannak, s nincs már értelme a javításukkal próbálkozni. A teljes körű felújítás eredményeként egy összefüggő felületen, többfunkciós sportpályát hoznának létre.

Jó hír az atlétika szerelmeseinek, hogy szabványos, 200 és 60 méteres futásra alkalmas, többsávos, poliuretán felületű pályarészek jönnének létre, amely összesen 618 négyzetmétert ölelne fel. Emellett létrehoznának egy 21 négyzetméteres, homokos távolugró pályát is.

A „körön” belül egy 20x40 méteres műfüves multifunkciós pálya készülne el, amelyen kispályás futballt és kézilabdát lehetne játszani. Mellé 719 négyzetméteres, öt palánkkal ellátott kosárlabdapályát terveznek. Mindezeket egy „kiegészítő” sportfelület venné körül. Tervezik továbbá a környező járdák felújítását is.

Több pénz kellett

A gútai képviselő-testület a fejlesztésről szóló informatív beszámolót a legutóbbi ülésén fogadta el, s jóváhagyta a projekt költségvetését is, amelynek végösszege 386 322 euró. Decemberben még 100 ezer euró önrésszel kalkuláltak, ám a tervezés során megugrottak a költségek, a pályázati felhívás alapján pedig a teljes összeg 40 százalékát kellett figyelembe venni, ezért volt szükség a keret emelésére, amely így 154 529 euróra nőtt. További feltétel volt az építkezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás elindítása, a felhívást már közzétették.

A pályázatot január 31-ig kell leadni, Horváth Árpád (Szövetség) lapunk érdeklődésére elmondta, az utolsó simításokat végzik – annak ellenére, hogy csak pár hetük volt a tervdokumentáció elkészítésére. Az alapnál várhatóan március végéig döntenek, s ha minden jól megy, az idei év végére meg is valósulhatna a fejlesztés.

„Elkészítenénk egy működési tervet is. 8 órától 15 óráig az iskola, a napközi használná a pályát, utána pedig zárásig bárki számára nyitva lenne. Ha nem is kerítjük be, mindenképpen lesz egy gondnok, hogy ne menjen tönkre idő előtt”

– zárta a polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!