Régió

Tiltakoztak a lakosok a légi szúnyogirtás ellen Komáromban, ezért lefújták azt

Komárom | Lakossági kérésre elmarad a légi szúnyogirtás Komáromban – tájékoztatott Sylvia Kunyiková, a városi hivatal kommunikációs szakelőadója.
V. Krasznica Melitta

2019. június 25. 16:04

A földi permetezés folytatódik (Illusztrációs felvétel)

Június 26-ra tervezte Komárom a légi szúnyogirtást, amely a földi irtást egészítette volna ki. Ugyanazt a szert alkalmazták volna, amit a Duna déli oldalán, Dél-Komáromban is használnak. Miután a tervezett repülőgépes irtással kapcsolatban több lakossági tiltakozás érkezett, petíciós kezdeményezés is indult, a városi hivatal törölte a tervezett légi szúnyogirtást. Ugyanakkor folytatódik a földi permetezés. A hivatal várja a lakosok visszajelzéseit, hogy azokat figyelembe véve tervezhessék meg az egyes területek permetezését.

Sylvia Kunyiková arról is beszámolt, hogy több egyeztetés is zajlott a biológiai irtással kapcsolatosan, azonban a magas vízállás és a kiterjedt vizes felület miatt Komárom környékén ennek hatásfoka alacsony lenne. Lehetőség szerint viszont a város kész ezt a megoldást is alkalmazni.

A járás települései az illetékes minisztérium segítségét is kérték a helyzet kezelésére. Mindamellett Komárom önkormányzata a szúnyogirtásra eredetileg tervezett 30 ezer eurós összeget további 30 ezer euróval készül emelni a csütörtöki önkormányzati ülésen.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?