Régió
Jövőre tovább bővítenék az elkerülőt - A szerző illusztrációs felvétele

Tavasszal megnyitják az északi elkerülőt Dunaszerdahelyen

Bartalos Éva

2017. december 13. 18:20

Dunaszerdahely | Az 507-es másodrendű főút és az 1395-ös összekötő út közötti új szakasz építése mintegy háromszázezer euróba került.

Tavasszal megnyithatják az elkerülő út új, északi szakaszát. A város a jövőben tovább folytatná az elkerülő út építését, és a lakott terület határán terelnék el az áthaladó forgalmat.

Szelle Erika, a városi hivatal építésügyi főosztályának vezetője közölte, a januárra tervezett használatbavételi eljárás után megnyitják az új utat. A Nagyudvarnok felől érkező 507-es másodrendű főút és a Csallóközkürt irányából a városba tartó 1395-ös számú összekötő út közötti új szakasz a lakótelep mögötti területen halad, a bútoráruház melletti körforgalomból indul, és a Tesco bevásárlóközpont mögött csatlakozik az összekötő úthoz. A hét méter széles út és a hozzá tartozó kerékpárút építése mintegy háromszázezer euróba került. A főosztályvezetőtől megtudtuk, hogy a városban működő nagyvállalatok is hozzájárultak a város infrastruktúrájának és úthálózatának fejlesztéséhez. A cégek az önkormányzat kasszájába utalták a pénzt, ezután a város végezte el a közbeszerzési eljárást, és térítette az építkezés költségeit. A személyautósok a bevásárlóközpont mellett tovább haladva, a lakott területet elkerülve juthatnak ki a 63-as elsőrendű főútra, a teherforgalom előtt azonban még nem nyitják meg a Tesco melletti szakaszt. „A bevásárlóközpont melletti út, valamint a körforgalom kiszélesítése a további tervek között szerepel” – folytatta Szelle Erika.

Ősszel kitiltották a teherforgalmat több városi útszakaszról. A főosztályvezető elmondta, néhány fuvarozó elégedetlen a változtatással, a személyautósok viszont örülnek a módosításnak. „Az utak állapota és a folyamatosabb személyautó-forgalom végett tiltottuk ki a teherautókat néhány, a város tulajdonában levő útszakaszról. A Pozsonyi úton a kerékpárút folytatása miatt szükséges a korlátozás” – magyarázta Szelle Erika, aki hozzátette, hogy a rendelkezés egy közlekedési koncepció része. A főosztályvezetőtől megtudtuk, hogy a közeljövőben felújítanák a Vasút utcát, valamint a vonatállomás és az autóbusz-állomás közötti kereszteződést.

Önnek ajánljuk