Régió

Színházi Vércsepp – véradás a Jókai Színházban

Komárom | A héten zajlik országszerte a Színházi Vércsepp kampány, amelyet öt évvel ezelőtt indított útjára a Szlovák Vöröskereszttel közösen a Kaufland áruházlánc. A Komáromi Jókai Színház idén harmadszor csatlakozott az akcióhoz.
V. Krasznica Melitta

2019. június 11. 15:30

Különleges helyszínen, a színház előcsarnokában folyt a véradás (A szerző felvétele)

Pfundtner Erika, az áruházlánc társadalmi felelősségvállalási osztályának vezetője lapunknak elmondta, az első két évben csak regionálisan szervezték meg az akciót, elsősorban saját dolgozóik részére, ebből nőtte ki magát országos méretűvé a Színházi Vércsepp. Tavaly 7, idén 8 színház kapcsolódott be az akcióba, amelyet minden évben június 14-hez, a Véradók Világnapjához időzítenek. „Tavaly országosan 333 alkalmazottunk adott vért a kampány keretében” – tudtuk meg Pfundtner Erikától.

A Jókai Színházban felállított mozgó véradóállomáson természetesen nemcsak az áruházlánc dolgozóit fogadták. A szomszédos Ipari Szakközépiskolából tucatnyi fiatal érkezett. „Másodszor adok vért, de itt, a színház előcsarnokában sokkal kellemesebb a környezet, oldottabb a hangulat, mint a kórházban volt” – mondta Semsei István, harmadikos diák. Tanárnőjük, Boschetti Adriana elárulta azt is, hogy diákjaik évente többször vesznek részt csoportos véradáson, bekapcsolódnak a Diáknapi és a Bálint-napi Vércsepp akcióba is. „Szívesen jöttek volna lányok is ide, a színházba, de míg a férfiak három, a nők csak négyhavonta adhatnak vért. Ennyi idő pedig még nem telt el a legutóbbi véradásuk óta, így ők erről most lemaradtak” – tette hozzá.

Fabó Máriától, a színház marketingvezetőjétől megtudtuk, páros belépőjeggyel jutalmaztak valamennyi véradót, akik legújabb bemutatójuk, Molnár Ferenc: Az üvegcipő című vígjátékának június 23-i előadását tekinthetik meg.

Ez volt az eddigi legsikeresebb véradás a színházban, ötvenen vettek rajta részt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Focus újabb felmérése méri vonal alatt a Hidat és az MKP-t is

Újabb ellentmondás a Kuciak-gyilkosságban

2,6 millió végrehajtás leállítva

A három legfőbb közjogi méltóság elkötelezte magát az EU és a NATO mellett

Hét megyére adtak ki hőségriasztást

Danko úgy hívott meg egy diktátort, hogy előtte nem egyeztetett sem Čaputovával, sem a külüggyel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?