Régió

Szigorúbban felügyelnék a játéktermek működését

Érsekújvár | Jelenleg huszonhárom játékterem működik Érsekújvárban, melyeket tizenkét cég, illetve vállalkozó üzemeltet. A város vezetése a parlament tavaly ősszel elfogadott törvénymódosítása jóvoltából határozottabban harcolhatna az újabb játéktermek megnyitása ellen.
Száz Ildikó

2021. június 10. 19:00

Érsekújvár
- Száz Ildikó felvétele

Érsekújvárban a lakosok korábban petícióban tiltakoztak egy újabb kaszinó megnyitása ellen. Kaszinókról azonban nem sok szó esik a játéktermek működését szabályozó városi rendeletet módosító javaslatban. 

A félkarú rablók ellen

Várhatóan az e heti ülésen foglalkozik az érsekújvári testület a játéktermek működtetésével kapcsolatos rendelet módosításával. Érsekújvárban a képviselők elé kerülő általános érvényű városi rendeletet módosító javaslatban az áll, hogy a szállodák, panziók, boltok és kulturális központok, valamint lakóházak közelében nem nyithatók játéktermek. A járási székhelyen elsősorban a játéktermek működését korlátoznák, a kaszinókra ez nem vonatkozna. Az indoklásban az áll, hogy a jelentős, több mint egymillió eurós beruházásnak számító, legalább huszonöt személyt alkalmazó kaszinók működését továbbra is engedélyeznék, mivel ezeknek a komplexumoknak kamerarendszerük van, és szigorúbban szűrik a látogatókat. A kamerafelvételeket kérésre a Szerencsejáték-felügyeleti Hivatal szakértőinek is át kell adniuk. 

Kimaradtak a kaszinók

A játéktermek működését szabályozó városi rendelet módosításához megfogalmazott indoklásban az áll, hogy a kaszinók teljes betiltása azt eredményezné, hogy sorra nyílnának az illegális játéktermek. Az sem mellékes, hogy évente mintegy 300 ezer euró bevételtől esne el az önkormányzat. A kaszinók üzemeltetőitől származó bevételt a város közhasznú szolgáltatásokra, egészségügyi, szociális ellátásra, humanitárius, vagy fejlesztési célokra fordítja. Játékgépeket kizárólag kaszinókban üzemeltethetnének a vállalkozók. Az érsekújvári független képviselők klubja a játéktermeket szabályozó rendelet kapcsán már elküldte észrevételeit a városházára. Kérik, hogy a városi rendeletben említsék meg a játéktermek mellett a kaszinókat is. Szeretnék, ha a kaszinókra is vonatkozna a szigorítás, hogy szállodák, panziók, boltok, szolgáltatóközpontok, kultúrközpontok és lakóházak közelében nem üzemelhetnek, sem iskolák, sem szociális intézmények szomszédságában. A képviselők nehezményezik, hogy a kaszinók említése valami oknál fogva kimaradt az általános érvényű rendelet módosító javaslatából. 

Jelentős összeg 

Marián Balogh független képviselő a közösségi oldalon reagált a játéktermek működését szabályozó rendelet javaslatára, melyet még tavaly november elején hoztak nyilvánosságra, később mégsem került a testület elé. 

Érsekújvárban a hazárdjátékból származó bevétel a büdzsében 2018-ban 296 404 euró, 2019-ben 354 774 euró volt, a tavalyi költségvetésben a tervezett bevétel 280 ezer euró lett volna, de csak a tervezett összeg 25,60 százalékát kapták meg, vélhetően a koronavírussal kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt. A lakosok néhány évvel ezelőtt petícióban tiltakoztak egy bevásárlóközpont megnyitása ellen, mert a kertvárosrész és a lakótelep közti egyetlen nagyobb zöldterületre tervezték az építését. A komplexum mégis felépült, de a város vezetése egy, az önkormányzati lapban megjelent cikkben ígéretet tett a lakosoknak, hogy játékterem nem lesz a Nyugat lakótelep új komplexumában. Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere akkor hangsúlyozta, a telek eladásakor még szó sem volt a játékterem megnyitásáról. Később a komplexum üzemeltetője, amely eredetileg valóban nem tervezte a játékterem megnyitását, bérbe adta a parcellát. A társaság egy közvetítő céget bízott meg a leendő bérlők megszólításával, de mivel az eredetileg jelentkező bérlők közül senkivel sem sikerült egyezségre jutniuk, végül szerződést kötöttek egy kaszinó üzemeltetőjével. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Citroën C3

Citroën C3: a kis városi idealista automatával is megfizethető választás

koronavírus

Koronavírus: mindössze egy új fertőzöttet találtak vasárnap

v

Mától csak egy járásban van érvényben másodfokú figyelmeztetés, 17 járás zöld besorolású

Vasárnap

Uralkodóházak a VASÁRNAPBAN: A brit királyi család száz éve

rendőrség

Medve sétálgatott Garamszentkereszt utcáin

olimpia

Tiltakoznak a női olimpiai játékosok – nem akarnak transzneművel versenyezni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.