Régió

Szencen találkoztak a jegesmedvék

Szenc | Rekordot döntött a résztvevők száma a jegesmedvék 20. háromkirályok-napi merülésén. Ma délután találkoztak a hideg habok szerelmesei a Napfényes tavak északi partján.
Bartalos Éva

2018. január 6. 17:48

10 fok, strandidő - Képarchívum

Kora délutántól színes programmal várták a látogatókat a tópartra, ahol több száz nézelődő gyűlt össze. Az ország számos pontjáról érkező merülők a jegesmedvék himnuszának felcsendülése után vetették bele magukat a habokba. Összesen száznyolcvannégy merülő mártózott meg a 3,5 Celsius fokos vízben. A levegő hőmérséklete 10 fok körül mozgott. Vladimír Lisičan a szenci jegesmedvék elnöke elmondta, sosem volt még ilyen meleg vízkereszt napján és leszögezte, hogy a merülőknek ez nem strandidő, de hamarabb felmelegedhetnek a parton. Lisičan közölte, hogy Szencen a pozsonyi jegesmedvéknek köszönhetően honosodott meg a vízkereszt-napi merülés.

szenc

„Azt kívánom, hogy a globális felmelegedés ne gátolja meg, hogy ez a gyönyörű sport tovább működjön itt, Szencen” – mondta Lubo Klimek a pozsonyi jegesmedvék elnöke. Harminckilenc nő és százötvenöt férfi használta ki a szokatlan strandolási lehetőséget. A két legfiatalabb versenyző mindössze hét évesen mártózott meg a tóban. Dominika és Dominik édesapjukat követve hódolnak a jeges merülésnek. „Három évesen kezdtek edzeni. Az édesanyjuk elengedte őket, majd ő is csatlakozott hozzánk” – mondta apjuk, Jozef Jiránek. Hozzátette, a gyerekeknek erősebb az immunrendszerük. Ha mégis megbetegszenek, akkor pedig hamarabb átmegy rajtuk a betegség, mint kortársaikon.

A jegesmedvék legfeljebb 22 percet tartózkodhatnak a hideg vízben. Szencen körülbelül harmincöten várták meg a merülés végét.

Önnek ajánljuk

Mistrík örül, hogy Menyhárt is őt támogatja

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Az Új Szó szerdai mellékletében: Hogyan válasszunk középiskolát?

Külföldön már háromszor nyert

Az elégedetlen gazdák bevonultak Pozsonyba

A kilencvenkettesek nagy dobása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?