Szavazategyenlőség volt Ipolyvarbón

elnökválasztás
Nagykürtös |

A Nagykürtösi járásban az országosnál jóval szorosabb eredmény született, Zuzana Čaputová a voksok 52,61, míg Maroš Šefčovič 47,38 százalékát szerezte meg.

Az első fordulót is Čaputová nyerte 31,60 százalékkal, Šefčovič (18,31) és Marián Kotleba (18,24) előtt.

A járás két városa közül Nagykürtösön Čaputová (54,48%), Kékkőben Šefčovič (51,26) nyert, a járás falvaiban pedig szinte pontosan fele-fele arányban tudott többséget szerezni egyikük vagy másikuk. Általánosságban elmondható, hogy

Čaputová a járás nyugati felében, a magyar többségű falvakban volt sikeresebb.

Ipolyvarbón szavazategyenlőség volt, minkét jelölt 38-38 szavazatot kapott. Érdekesség, hogy itt az első fordulóban Šefčovič mindössze egy szavazatot gyűjtött be és ezzel csak a hetedik volt.

A járás legnagyobb községében, Ipolynyéken 62,42 százalékkal nyert Čaputová, itt az első körben Čaputová (36,54%), Bugár Béla (30,63%), Kotleba (14,44%) volt a sorrend. Čaputová Bussán is meg tudta ismételni a jó eredményét, az első fordulóban 35, a másodikban 60 százalékot kapott. Ahogyan a további nagyközségekben, Lukanyényében, (1. ford. 34,5%, 2. ford. 65,7%), Csábon (1. ford. 44,3%, 2. ford. 77,2%) és Zsélyben (1. ford. 36,06%, 2. ford. 69,83) is.

Nagykürtüsi járásban 32,20 százalékos volt a részvétel, közel 10 százalékkal elmaradva a 41,79-es országos átlagtól. Az első fordulóban még a választópolgárok 39,98 százaléka járult az urnákhoz. A legalacsonyabb részvétel Szécsénkén volt, 16,10%, a legmagasabb Kislibercsén (Ľuboriečka) 56,08%.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?