Régió

Rozsnyó: Az önkormányzat kerékpárút építését tervezi

A Rozsnyói Városi Önkormányzat kerékpárutat építene az Észak lakótelepen. Az anyagi eszközöket a város az Integrált Regionális Fejlesztési Programból akarja előkeríteni vissza nem térítendő támogatás formájában. Sikeres pályázás esetén a város 23 300 euróval egészítené ki az elnyert összeget. A pályázásról a városi képviselő-testület döntött a júliusi ülésén.
TASR

2019. július 23. 09:50

„A kerékpárutat az Észak lakótelep egyik járdájának a felújításával akarjuk létrehozni, amely a II. János Pál fasor mentén halad (négysávos útvonal). Az optikai hálózat közelsége miatt nincs lehetőség a járda kiszélesítésére, ezért a kerékpárút szélessége a felújítás után is 3,5 méter marad. A felújított útszakasz hossza 1,47 kilométer” – áll az önkormányzat indoklásában.

Karol Kováč városi képviselő, mint elmondta, bízik benne, hogy később az egész városban sikerül egy útvonalhálózatot létrehozni a kerékpárosok számára. Ugyanakkor úgy véli, hogy a bicikliúttal kapcsolatos aktuális javaslat nem a legjobb megoldás. „Attól tartok, hogy ez korlátozni fogja a gyalogosokat. A jelenleg jóváhagyott terv az Észak lakótelep parkolási politikájával sincs összehangolva” – jegyezte meg.

Michal Domik polgármester szerint az elmúlt években nem történt előrelépés a kerékpárutakkal kapcsolatban. Most viszont ez megváltozik, és a város megpályázza ezt a projektet. „Megszavaztuk, belevágunk. Elég széles lesz, a szülők is sétálhatnak rajta a gyerekeikkel” – közölte. Hozzátette: a kerékpárutat közvilágítással is ellátják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyar Szent Korona története

Gyilkosságok sorát tervezték

Az Szlovák Orvosi Kamara felszólította Kalavskát, hogy ne terjessze elő a kórházreformot

Segítsen megtalálni: eltűnt egy 15 éves rimaszombati lány

Tűz ütött ki egy pozsonyi társasházban, két halott

Rejtélyes végrendeletet írt alá a halála előtt két nappal Jeffrey Epstein

Legfrissebb galériák
Olvasta már?