Régió

Rendkívül biztató tesztelési eredmények

Érsekújvár/Léva/Kamocsa/Szímő/Tardoskedd/Kürt | A hétvégi szűrővizsgálat tizenharmadik fordulójának eredményei rendkívül biztatóak mindkét járási székhelyen, és kiderült, hogy a legtöbb régióbeli községben egyetlen koronavírus-fertőzött sincs.
Száz Ildikó

2021. április 19. 10:46

Rendkívül biztató tesztelési eredmények
A szímői Jedlik-házban a tesztelés tizenharmadik fordulóján egyetlen pozitív teszteredmény sem volt. - A szerző felvétele

A teszteléssel járó feladatokat hétről-hétre vállaló önkormányzatok ennek ellenére kérik a lakosokat, maradjanak következetesek és tartsák be a szabályokat. Érsekújvárban április 17-én ismét hat tesztelőpontot nyitottak az alapiskolákban a szűrővizsgálatot igénylők számára. Összesen 3 789 tesztet végeztek el, ebből csak négy esetben lett pozitív a teszteredmény, ami 0,11 százalékos fertőzöttségi arányt jelent. Egy héttel ezelőtt egyetlen lakosnak sem lett pozitív eredménye. Az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint az április 9-től 15-ig terjedő időszakban 47 koronavírus-fertőzött volt a városban, míg egy héttel ezelőtt 43 fertőzött személy volt a nyilvántartásukban.

Léván a hétvégi tesztelési eredmények ugyancsak kedvezőbbek. 5 266 lakos vett részt a szűrővizsgálaton, ebből kilencnek lett pozitív teszteredménye, ami 0,17 százalékos fertőzöttséget jelent. Egy héttel ezelőtt hasonló eredmény született, 0,14 százalékos volt a pozitivitás aránya a járási székhelyen. A lévai térség legtöbb településén nincs koronavírus-fertőzött.

Rendkívül biztató tesztelési eredmények
    - A szerző felvétele

Az érsekújvári térségbeli Kamocsán a 349 tesztelt személyből egynek lett pozitív eredménye, Kürtön a 627 tesztelt lakosból egy sem volt fertőzött. Tardoskedden szombaton 1 002, vasárnap 1305 személyt teszteltek le, valamennyinek negatív lett a teszteredménye. A szímői Jedlik-házban 836 tesztet végeztek el a hétvégén, de egyetlen pozitív eredményük sem volt. Múlt héten 879 lakos vett részt a szűrővizsgálaton és négynek lett pozitív teszteredménye, ami 0,45 százalékos fertőzöttségi arányt jelentett. A régióbeli tesztelésen résztvevők többsége azért vett részt ismét a szűrővizsgálaton, mert óvodás, vagy iskolaköteles gyereke van, illetve a munkahelyén kell felmutatni a friss teszteredményt. Az idős lakosok között akadtak, akik a tervezett orvos látogatás miatt vettek részt a szűrővizsgálaton.

Némi félreértés is történt a szépkorúak körében amiatt, mert egyesek csak nehezen igazodtak el a hét elejétől érvénybe lépő szabályokon. Úgy értelmezték, hogy templomlátogatáskor is kérhetik majd tőlük a negatív teszteredményt.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kijárási

Hamarosan véget érhet a kijárási tilalom

A kormány gyermekenként 333 eurót ad a rászorulóknak

Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok

koronavírus

Szlovákiában is megjelent a koronavírus indiai variánsa

g

GALÉRIA: Ilyet még nem láttak a rendőrök sem

ujblog

Megnyitottuk portálunkon a blog.ujszo.com felületet

hc dac

GALÉRIA: Szoros meccsen kapott ki a HC DAC, az utolsó meccsre marad a döntés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.