Rendben zajlik a szavazás a Mátyusföld falvaiban

Választás 2023-Zsigárd
Zsigárd/Királyrév/Alsószeli/Felsőszeli |

Problémamentesen zajlik a szavazás a Vágsellyei és a Galántai járás falvaiban. A részvételi arány délelőtt 20–40 százalék között volt.

Zsigárdon a helyi közösségi házban alakították ki a szavazóhelyiséget. A község egyetlen körzetének nagyjából húsz százaléka jelent meg délelőtt az urnánál.

Királyrévben ugyancsak egy szavazókörzet van, a választásra jogosult lakosok száma közel 900, közülük 11 óráig körülbelül 170-en vettek részt a választáson.

Alsószeliben a mintegy 1600 szavazó két körzetre osztva a kultúrházban kialakított két szavazóhelyiségben szavazhatott. 11 óráig a szavazásra jogosultak nagyjából 25 százaléka élt a lehetőséggel.

Felsőszeliben két és félezer szavazó él. A két körzet szavazóhelyiségébe egész délelőtt folyamatosan érkeztek a választók. Az érdeklődés értelemszerűen dél körül csökkent, de addig a szavazásra jogosultak mintegy 40 százaléka adta le voksát.

Az általunk felkeresett szavazóhelyiségek választási bizottságainak tagjai egyaránt arról számoltak be, hogy minden probléma, nézeteltérés és fennakadás nélkül zajlik a szavazás, a választók türelmesen, helyénvalóan viselkednek.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?