Nem zárják be a szentesi iskolát

Szentes |

<p>Szeptemberben hét elsős kezdi meg tanulmányait a Királyhelmec tőszomszédsá- gában található település kisiskolájában. Az intézményt a közeljövőben nem fenyegeti a megszűnés veszélye.</p>

Liszkai Gusztáv, Szentes polgármestere lapunknak elmondta, a korábbi években általában 2–3 elsősük volt, most a hat szentesi gyereken kívül még egy radi kiselsősük is lesz, sőt a második osztályba egy olyan gyerek is visszajön, aki tavaly még Királyhelmecre járt. Egy éve Jasko Erika személyében új, megbízott vezetője lett az iskolának, egy új pedagógust is alkalmaztak. A polgármester úgy véli, a pozitív változások annak is köszönhetők, hogy javult az oktatói-nevelői munka, valamint a szülőkkel való kommunikáció. A demográfiai adatok szerint egyébként Szentesben az elkövetkező 2–3 évben nőni fog az iskoláskorú gyerekek száma, vagyis az intézmény jövője biztosítottnak látszik. A község vezetése sokat tesz a kisiskola megmaradásáért és a tanulás feltételeinek javításáért: felújították a szociális helyiségeket, az osztálytermeket, modernizálták a melegvízellátást. 2009-ben a fűtési rendszert építették át, ezáltal sikerült jelentősen csökkenteniük a hőveszteségből keletkező kiadásokat. Egy évvel később az épület új tetőszerkezetet kapott, majd kicserélték az ajtókat és az ablakokat. A világítás korszerűsítéséhez 2000 eurós, a testnevelési órák színvonalának emeléséhez pedig 4000 eurós eszköz- és tanszervásárlásra fordítható állami támogatást kaptak. Szintén a pénzügyminisztérium támogatásával újították fel az épület külső részét, új számítógépeket és interaktív táblát is kaptak. Idén az oktatási intézmény előtt új parkolóhelyeket alakítottak ki és rendbe tették a kerítést, amihez 13 ezer euró támogatás érkezett. A hozzájárulást a falu 10 százalékos önrésszel egészítette ki. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?