Régió

Megyeelnöki kitüntetés a máraisoknak

Kassa | Harmincegy középiskolást és iskolai csoportot tüntetett ki Kassa megye önkormányzata, köztük a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola Ifjúsági Vegyes Karát is.
Németi Róbert

2018. december 8. 18:14

A Márai kórusa az előző tanévben 2. helyezést ért el a belgiumi zenei fesztiválon - Képarchívum

A megyeelnöki kitüntetést minden évben a tanév legeredményesebb középiskolái kapják. Nemcsak a diákok tanulmányi és versenyeredményei alapján ítélik oda az elismerést, hanem figyelembe veszik a sport és a művészet terén kifejtett tevékenységeket, a társadalmi és a politikai aktivitást is. A máraisok kórusát a hazai és külföldi fesztiválokon és hangversenyeken elért kimagasló eredmények miatt tüntették ki. A díjat a kórus két karnagya, Ferencei Andrea és Kekeňák Szilvia vette át. Az iskola ifjúsági vegyes karát 29 éve alapította Homolya Éva, 2002 óta Kekeňák Szilvia és Ferencei Andrea vezeti. A kórus rendszeres résztvevője a Csengő Énekszó versenyének, a Mládež spieva verseny országos fordulóinak, valamint az Éneklő Ifjúság egri döntőinek. A leánykar, karöltve nővérével, a Csengettyűvel szoros barátságot ápolt a pécsi Leőwey Klára Gimnázium kórusaival. Már 20 éve közösen énekelnek a Csermely Kórus által rendezett újévi hangversenyen.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Michael Cohen: Trump hazudik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?