Régió

Kutyatámadás Komáromban

Komárom | Egy középes termetű keverék kutyára, majd az őt védő gazdájára támadt a napokban egy nagy testű, masztiff fajtájú kutya a Klapka lakótelepen, a Street Workout Park közelében.
author
V. Krasznica Melitta

2017. január 29. 11:46

A nő elmondása szerint szokásos délutáni sétájáról tartott haza, beszédbe elegyedett ismerőseivel, amikor arra lett figyelmes, hogy egy nagytestű kutya közelít feléjük. „A kutya mögött két férfi jött, úgy nézett ki, hogy hozzájuk tartozik. Reméltem, hogy pórázon vezetik, ám az egyszer csak megiramodott és néhány pillanat múlva már a kutyám lábába, hátába mart – mondta az asszony. – Az én szelíd kutyám megijedt, felugrott a karomba, de a nagy kutya nem tágított, tovább harapdálta, majd rám ugrott és ledöntött a lábamról. A földre estem, próbáltam takarni az arcomat, de így is megharapta az orromat és az ujjaimat. Csupa vér volt mindenem.” Ekkor érkezett oda a két férfi és elzavarták a kutyát. Egy nő meg is kérdezte tőlük, övék-e, ha így hallgat rájuk, de azt felelték, nem, ez egy kóbor állat. Ugyanakkor azt is odavetette az egyik férfi, hogy „ne pánikoljon, nincs semmi baj”, majd segítségnyújtás nélkül odébbállt. 
 
„Egy zsemleszínű, nagytestű kutyáról van szó, sötét, feketés folttal az oldalán. Sem korábban, sem azóta nem láttam a környéken, de biztosan felismerném. Nem kizárt, hogy azé a férfié volt, aki elzavarta” – tette hozzá a sértett, akit a fia vitt be a baleseti sebészetre. Mivel nem tudni, a kutya be volt-e oltva, az asszony azóta is kapja a veszettség elleni oltásokat. „Ott, ahol a támadás történt, nagyos sok kisgyerekes, babakocsit tologató anyuka sétál, bele se merek gondolni, mi van, ha egy gyerekre támad rá az a hatalmas kutya” – tette hozzá a nő. 
 
Az asszony a városi rendőrségen tett bejelentést. Alexander Tóth rendőrparancsnok tájékoztatása szerint egyelőre nem akadtak a kutya nyomára, de még nem zárták le az esetet. „Átnéztük a nagy testű kutyákról vezetett nyilvántartást is, de nem találtunk olyat, amelyikre ráillene a leírás, valószínűleg kóbor kutyáról lehet szó – mondta. – Mást nemigen tehetünk, mint hogy járőreink figyelik az utcákat, nem bukkan-e fel valahol. Az elmúlt időszakban több bejelentést nem kaptunk kutyatámadásról.” Megtudtuk, tavaly 44 kóbor kutyát sikerült befogniuk, túlnyomórészt a lakosoktól érkezett bejelentés alapján. Továbbra is arra kérnek mindenkit, aki kóbor kutyát lát, jelentse, a járőrök igyekeznek azonnal a helyszínre menni. A legjobb, ha a bejelentő szemmel tudja addig tartani az állatot, mert úgy nagyobb az esélye, hogy be tudják fogni. A parancsnok azt nem tudta megmondani, hány kóbor eb csatangolhat Komárom utcáin. (vkm)
 
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
menza

Havonta akár 20 euróval is többet fizethetnek a szülők az iskolai menzáért

Peter Pčolinský

Belengette az előrehozott választás lehetőségét a Sme rodina

Az ittas sofőrt csak a sínek állították meg

TRAGÉDIA: Vasúti sínek közé feküdt egy fiatal férfi, a vonat halálra gázolta

csecsemő k

Garázsba dobta, és hagyta meghalni újszülött gyermekét egy nő

zelenszkij k

Zelenszkij szigorúbb szankciókat javasol az orosz olajra

késelés

Halálra késeltek két 16 éves fiút Londonban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.