Régió

Közös projekteken fog dolgozni Kassa megye és Kárpátalja

Kassa | Együtt fog működni a Kassa Megyei Önkormányzat (KSK) és a Kárpátaljai Megyei Tanács az ENI Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna 2014-2020 c. határokon átívelő program projektjeiben. Az együttműködés egyik közös nevezője a hulladékfeldolgozás témája. A kérdésről szerdán (július 18.) egyeztetett Kassán Rastislav Trnka megyeelnök és Michajlo Rivis, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke.
TASR

2018. július 19. 14:56

Rastislav Trnka - TASR-felvétel

Trnka szerint az elmúlt években nem volt túl aktív az együttműködés a két ország között, de most újra elkezdődtek a tárgyalások az ukrajnai önkormányzattal, így remélhetőleg hamarosan beindulnak a közös projektek.

 

2018. július 18. 16:08

Javuló szomszédi kapcsolatok

A Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy a fő problémájuk a régióban a hulladékfeldolgozással van. „Magyarországgal közösen már sikerült megvalósítani a hulladék osztályozását és raktározását egy projekt keretén belül, de még mindig hiányzik egy hulladékfeldolgozó-üzem. Örülnénk, ha a Kassa Megyei Önkormányzattal épp a hulladékfeldolgozás problémájára összpontosíthatnánk a határokon átívelő közös projekteken belül” – közölte Rivis. Hozzátette: Kárpátaljáról rengeteg szemét kerül Szlovákiába a folyókon keresztül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elhunyt Grendel Lajos

GALÉRIA: Az európai parlamenti képviselőkkel tárgyaltak a kelet-szlovákiai mezőgazdászok

Több tonnás daru gázolt halálra egy nőt

Érdemes idén megkötni a lakástakarék-szerződést

2023-ban leáldozhat a pedagógusok kreditrendszerének

A fogadóirodák szerint ő lehet Mourinho utódja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?