Régió

Kerékpározással és meccsnézéssel kampányolnak az érsekújvári régióban

Érsekújvár | A legtöbb önkormányzati honlapon már megtalálhatók az őszi önkormányzati választások polgármester-, illetve képviselőjelöltjeinek a listája. A közösségi oldalakon néhány jelölt különböző kampányrendezvényekre toborozza a választóit.
author
Száz Ildikó

2022. szeptember 23. 16:00

Tótmegyer
- Száz Ildikó felvétele

Közös meccsnézés és szurkolás

A Szövetség érsekújvári alapszervezete öt képviselő-jelöltet indít a járási székhelyen. Szeptember 26-án 18.30 órától lakossági fórumot tartanak a Csemadok-székház nagytermében, ezzel indítják a kampányukat. A Szövetség jelöltjeinek célja, hogy Érsekújvár valóban úgy fejlődjön, ahogyan az itt élők szeretnék. A felhívás a lakossági fórumra egyben meghívó a magyar-olasz meccs nézésére és a közös szurkolásra. Aki helyesen tippeli meg, egy kulacs szatmári szilvapálinkát nyer. Egyelőre nem tudtuk meg, hogy a női választókat hogyan szeretnék megszólítani. A Szövetség érsekújvári képviselő-jelöltjei Kis Péter mérnök, reklámmenedzser, kultúraszervező, továbbá Pál Tibor üzletember, gazdasági szakember, Rédey Róbert vállalkozó, Szombath Gábor közgazdász és Száraz Dénes volt iskolaigazgató, alpolgármester és egykori városi képviselő.

Van, ahol marad a polgármester

Nem akadt ellenlábasa az Érsekújvárhoz közeli Kamocsa fiatal polgármesterének, Lukács Imrének, aki a 2018-ban már nem induló Lukács Valériát váltotta ezen a poszton. Az egyedüli induló az idei választásokon Lukács Imre, aki a Szövetség színeiben szólítja meg a választókat. Tizenegyen indulnak a képviselői posztért, hatan a Szövetség színeiben. Összesen 7 hely van a testületben. Az ugyancsak érsekújvári járásbeli Zsitvabesenyőn már nem indul a polgármesteri posztért Timoranský Gábor mérnök, az egyik leghosszabban funkcióban lévő polgármester. Az Udvard és Térsége Mikrorégió alelnökeként is tevékenykedett az utóbbi évtizedben, a mikrorégióba tömörülő községek polgármesterei rendkívül tartalmasnak és hatékonynak tartják az eddigi csapatmunkát. Zsitvabesenyő polgármesteri posztjára pályázik a 31 éves Boris Deszat pedagógus függetlenként, továbbá a negyenes korosztályt képviselő Natália Recsková speditőr, aki szintén függetlenként indul, és a harmadik jelölt Štefan Šimko fordító, a Nemzeti Párt jelöltje. A részben már a párkányi régióhoz tartozó Kisújfalu élén nem várható változás. Egyedül Geri Valéria polgármester indul a választásokon a Szövetség színeiben, aki mögött két sikeres választási időszak van, talán ezért sincs kihívója. Jelenleg is fiatalokból álló képviselő-testülettel dolgozott, és a mostani jelöltek most is 26-54 év közöttiek, öten a Szövetség színeiben indulnak.

Andódon kerékpárra pattannak

A járási székhelyhez közeli Andódon hárman mérettetik meg magukat az idei helyhatósági választásokon, Bóna Barnabás raktáros, aki függetlenként indul, továbbá Jóba Géza vállalkozó, független jelölt és Puss Péter a jelenlegi polgármester, aki a Szövetség színeiben indul. Puss Péter 2018-ban Czuczor Máriát váltotta ezen a poszton, abban az időszakban alpolgármesterként működött Andódon. Jóba Géza polgármester-jelölt és a hét független képviselő-jelöltből álló csapata összefogott Mário Rudinskýval, Tótmegyer egyik polgármester-jelöltjével és a leendő választókat meghívta a Tekerj egy jót a jövőbeli kerékpárutunkon elnevezésű szabadidős programra szeptember 24-re. A kilenc képviselői helyre több mint húszan jelentkeztek Andódon, kilencen a Szövetség színeiben indulnak. Kürtön ismét indul a polgármesteri választásokon Téglás János jelenlegi polgármester, a Szövetség színeiben. Ellenfele Alexander Berta nyugdíjas és Peter Bužek kőfaragó. A 9 képviselői székre 12 jelölt pályázik, ebből 8 az Összefogás színeiben. Érdekességnek számít, hogy Danczi József, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének elnöke a párkányi régióbeli Bényben indul a polgármesteri székért, hivatalosan még nem tudjuk, hányan pályáznak erre a posztra.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Krajniak

Novemberben érkezhet az újabb 13. nyugdíj

cseh határátkelőhely

Csehország ellenőrzést vezet be a Szlovákiával közös határain

Foglaljunk egyszer használatos kártyákkal.

5 dolog, amit tudnia kell, ha utazást foglal

01

Fizetés nélkül tankolta teli a lopott autót, aztán országhatárokon át menekült

Marco Rossi k

Rossi: jó lett volna még egy csodát tenni

Szalai Ádám

Szalai reméli, folytatni tudja útját a válogatott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.