Kerékpározással és meccsnézéssel kampányolnak az érsekújvári régióban

Tótmegyer
Érsekújvár |

A legtöbb önkormányzati honlapon már megtalálhatók az őszi önkormányzati választások polgármester-, illetve képviselőjelöltjeinek a listája. A közösségi oldalakon néhány jelölt különböző kampányrendezvényekre toborozza a választóit.

Közös meccsnézés és szurkolás

A Szövetség érsekújvári alapszervezete öt képviselő-jelöltet indít a járási székhelyen. Szeptember 26-án 18.30 órától lakossági fórumot tartanak a Csemadok-székház nagytermében, ezzel indítják a kampányukat. A Szövetség jelöltjeinek célja, hogy Érsekújvár valóban úgy fejlődjön, ahogyan az itt élők szeretnék. A felhívás a lakossági fórumra egyben meghívó a magyar-olasz meccs nézésére és a közös szurkolásra. Aki helyesen tippeli meg, egy kulacs szatmári szilvapálinkát nyer. Egyelőre nem tudtuk meg, hogy a női választókat hogyan szeretnék megszólítani. A Szövetség érsekújvári képviselő-jelöltjei Kis Péter mérnök, reklámmenedzser, kultúraszervező, továbbá Pál Tibor üzletember, gazdasági szakember, Rédey Róbert vállalkozó, Szombath Gábor közgazdász és Száraz Dénes volt iskolaigazgató, alpolgármester és egykori városi képviselő.

Van, ahol marad a polgármester

Nem akadt ellenlábasa az Érsekújvárhoz közeli Kamocsa fiatal polgármesterének, Lukács Imrének, aki a 2018-ban már nem induló Lukács Valériát váltotta ezen a poszton. Az egyedüli induló az idei választásokon Lukács Imre, aki a Szövetség színeiben szólítja meg a választókat. Tizenegyen indulnak a képviselői posztért, hatan a Szövetség színeiben. Összesen 7 hely van a testületben. Az ugyancsak érsekújvári járásbeli Zsitvabesenyőn már nem indul a polgármesteri posztért Timoranský Gábor mérnök, az egyik leghosszabban funkcióban lévő polgármester. Az Udvard és Térsége Mikrorégió alelnökeként is tevékenykedett az utóbbi évtizedben, a mikrorégióba tömörülő községek polgármesterei rendkívül tartalmasnak és hatékonynak tartják az eddigi csapatmunkát. Zsitvabesenyő polgármesteri posztjára pályázik a 31 éves Boris Deszat pedagógus függetlenként, továbbá a negyenes korosztályt képviselő Natália Recsková speditőr, aki szintén függetlenként indul, és a harmadik jelölt Štefan Šimko fordító, a Nemzeti Párt jelöltje. A részben már a párkányi régióhoz tartozó Kisújfalu élén nem várható változás. Egyedül Geri Valéria polgármester indul a választásokon a Szövetség színeiben, aki mögött két sikeres választási időszak van, talán ezért sincs kihívója. Jelenleg is fiatalokból álló képviselő-testülettel dolgozott, és a mostani jelöltek most is 26-54 év közöttiek, öten a Szövetség színeiben indulnak.

Andódon kerékpárra pattannak

A járási székhelyhez közeli Andódon hárman mérettetik meg magukat az idei helyhatósági választásokon, Bóna Barnabás raktáros, aki függetlenként indul, továbbá Jóba Géza vállalkozó, független jelölt és Puss Péter a jelenlegi polgármester, aki a Szövetség színeiben indul. Puss Péter 2018-ban Czuczor Máriát váltotta ezen a poszton, abban az időszakban alpolgármesterként működött Andódon. Jóba Géza polgármester-jelölt és a hét független képviselő-jelöltből álló csapata összefogott Mário Rudinskýval, Tótmegyer egyik polgármester-jelöltjével és a leendő választókat meghívta a Tekerj egy jót a jövőbeli kerékpárutunkon elnevezésű szabadidős programra szeptember 24-re. A kilenc képviselői helyre több mint húszan jelentkeztek Andódon, kilencen a Szövetség színeiben indulnak. Kürtön ismét indul a polgármesteri választásokon Téglás János jelenlegi polgármester, a Szövetség színeiben. Ellenfele Alexander Berta nyugdíjas és Peter Bužek kőfaragó. A 9 képviselői székre 12 jelölt pályázik, ebből 8 az Összefogás színeiben. Érdekességnek számít, hogy Danczi József, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének elnöke a párkányi régióbeli Bényben indul a polgármesteri székért, hivatalosan még nem tudjuk, hányan pályáznak erre a posztra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?