Régió

Játszótérért kapott elismerést Komárom

Komárom | A mozgáskorlátozott gyerekek részére is alkalmas játszótér kialakításáért Szlovákia korlátok nélkül díjban részesült Komárom. A játszótér novemberben készült el a Singellő városrészben, a Selye utcában, a lakótömbök tőszomszédságában és olyan elemeket is tartalmaz, amelyet testi fogyatékkal élő gyerekek is használni tudnak.
V. Krasznica Melitta

2018. december 28. 18:52

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

A 30 ezer eurós beruházás kétharmadát a város, egyharmadát pedig a városi tömegközlekedést működtető Arriva cég alapítványa állta. Az Önkormányzat korlátok nélkül projekt 1999-ben indult az egészségkárosultakat tömörítő szervezetek szövetsége, a GEMMA 93 polgári társulás és a Szlovákiai Városok Uniója összefogásával, azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a sérült emberek beilleszkedését az helyi közösségek életébe. A szervezők által adományozott legrangosabb kitüntetést, a Szlovákia korlátok nélkül plakettet idén Komáromon kívül Eperjes, Pozsony – Főrév városrész, Érsekújvár és Eperjes megye kapta. A díjat Keszegh Béla polgármester vette át Milan Galandától, a Szlovákiai Városok Uniója főtitkárától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?