Régió

Fülek 100 ezer eurót fordít az utak és a járdák felújítására

Fülek | Fülek folytatja az utak és a járdák helyreállítását, a járdaépítés már zajlik, hamarosan kezdődik az utak aszfaltozása.
TASR

2019. július 29. 16:18

Vanko Iván, a városi hivatal építésügyi, környezetvédelmi és stratégiai-fejlesztési osztályának vezetője a TASR-t arról tájékoztatta, hogy idén 5000 négyzetméternyi út teljes felújítására kerül sor Füleken.

„Új aszfaltborítást kap a Timrava, a Jókai, a Smetana és a Csajkovszkij utca. Megközelítőleg 80 méteren kellene újraaszfaltozni a Vasúti utcát“ – egészítette ki Vanko Iván. A felújításokra fordított teljes összeg megközelíti a 100 ezer eurót.

A járdák felújítása július elején kezdődött, a közterület-fenntartó vállalat (VPS) munkatársai először a posta melletti járdát és az épület mögötti parkolót állították helyre, a régi burkolatot bazalt kockakőre cserélték, a költségek megközelítik a 15 ezer eurót. Most a Fő utca, Várfelső utca és Bástya utca közti járdaszakasz következik, melyet szintén bazalt kockakövekkel raknak ki, a költségek elérik a 4000 eurót.

Az Iskola utcát összesen 50 ezer euróból újítják fel, új járdát építenek, megújul az alapiskola előtti közterület és több lesz a parkolóhely.

Az állami utakon levő gyalogátkelők kivilágításába is invesztál a város. „Gyalogátkelő nem lehet 10 méternél közelebb a kereszteződéshez, ezért néhányat át kell helyezni. Azt is ellenőrizzük, hogy a helyi utak gyalogosátkelői megfelelnek-e az előírásoknak“ – tette hozzá Vanko.

A Malom utcában, a Püspöki úton, valamint a Fő út és a Jilemnický utca kereszteződésénél kell áthelyezni a gyalogátkelőket. Kérdéses a Sznf utcán a virágüzlet előtti átkelő sorsa. „Még nem dőlt el, meghagyjuk-e, vagy megszüntetjük“ – fűzte hozzá az osztályvezető.

Felújítják a Szövetkezeti út és a Fő út kereszteződését is. „A gyalogátkelő mellett új járdasziget lesz, az átkelőhelyeken végzett munkák a városi költségvetést összesen 15 ezer euróval terhelik“ – zárta Vanko.
 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Benes

Beneš-dekrétumok: bocsánatra, kárpótlásra várunk

Komárom

Elindult a határforgalom monitorozása a komáromi átkelőnél is

Elértéktelenednek a lakások a lepusztult környezet miatt

Sorsukra hagyták a gadóci pedagógusokat

Ha ideje engedi, a fiatal művész kassai műtermében dolgozik saját alkotásain

Börtönfalak mögött érzi magát a legszabadabbnak

rr

Tíz évet is kaphat a kamionsofőr, aki megpróbált áthajtani a kerékpáros hídon

Hagia Sophia

Erdogan elrendelte az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.