Régió

Fizetős lehet a parkolás Galántán

Galánta | Újra terítékre kerülhet a fizetős parkolás bevezetése Galántán. Peter Paška polgármester a közösségi portálon közzétett bejegyzésében leszögezte, hogy nem lesz ingyenes a parkolás a járási székhelyen.
Kiss Bartalos Éva

2019. február 5. 09:00

fizetős parkoló
A felvétel illusztráció - Képarchívum

Hat éve merült fel, hogy díjkötelessé tegyék a parkolást Galántán. A képviselő-testület akkor szűk többséggel jóváhagyta a rendeletet, amely ellen aláírásgyűjtés indult. A tiltakozó akció után az akkori polgármester, Ladislav Maťašovský úgy döntött, hogy nem írja alá a rendeletet. Az előző választási ciklusban a képviselők nem foglalkoztak a parkolás díjkötelessé tételével, most azonban úgy tűnik, újra terítékre kerül a fizetős parkolás bevezetése.

„2017-ben készítettünk egy nagyszabású felmérést, amelynek eredményei alapján kidolgozzuk a parkolási politikát. Nem lesz ingyenes a parkolás” – írta a közösségi portálon a polgármester. Paška lapunknak elmondta, hogy 2012-ben csak a városközponttal foglalkozott a képviselő-testület. Most azonban a lakótelepeken is változhat a helyzet, a polgármester leszögezte, hogy előnyben részesítenék a helyi lakosokat. „Mintegy 2000 parkolóhely hiányzik a városban. Tekintettel a város gazdasági helyzetére, megoldást kell találnunk a Galandia újjáépítésére és új parkolóhelyek kialakítására is. Parkolóházakat akarunk építeni, de nincs miből” – nyilatkozta a polgármester. Hozzátette, hogy a napokban a képviselőkkel is egyeztet a tervezetről, azután a lakosokat is tájékoztatnák. Ha a képviselők is támogatnák, akkor még idén bevezethetik a fizetős parkolási rendszert a városban.

2019. január 31. 10:44

A galántai kórházban dolgozik az év legjobb orvosa

A lakosok egyhangúlag elutasították a javaslatot, elsősorban azt kifogásolták, hogy már most sincs elég hely a lakótelepeken. A hozzászólók szerint a városnak előbb új parkolóhelyeket kellene építenie, és csak ezután foglalkozni a parkolás díjkötelessé tételével. Az általunk megszólított képviselők is hasonló véleményen vannak. Bíró László és Takáč Zsolt azt is kifogásolták, hogy a polgármester megint a közösségi portálon keresztül kommunikál, ahelyett, hogy előbb egyeztetne a képviselő-testülettel. „Semmit nem tudunk a tervről, az építésügyi bizottság elnökeként ismernem kellene a javaslatot. Nincs koncepció és költségvetés sem, ez a polgármester újabb hóbortja” – nyilatkozta Takáč. Bíró László elismerte, hogy foglalkozni kell a parkolási politikával, de koncepció nélkül nem lehet fizetőssé tenni a parkolást. „Tarthatatlan a helyzet a városban, mert nehéz leparkolni, de azt nem támogatom, hogy a lakótelepeken is fizetni kelljen a parkolásért, számomra ez elfogadhatatlan, mert nincs garantálva a parkolóhely“ – szögezte le a képviselő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A vállalkozások állják a szociális intézkedéseket

Vezessen óvatosan – elsőfokú figyelmeztetés a jeges utak miatt

Sorsdöntő a mai brit voksolás

A megelőzést tavasszal kell kezdeni

Eperjes: Döntés született a gyűjtésből befolyt pénz sorsáról

Nagyszombat megye 33 000 euróval segíti az eperjesi tragédia áldozatait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.