Felpezsdül a komáromi belváros

Komárom |

<p>Idén nyáron is színes, változatos kulturális és szórakoztató programokkal várják hétvégenként a&nbsp;komáromiakat, illetve az ide érkező turistákat a&nbsp;Komáromi&nbsp;Nyár és a Lehár Nyár rendezvényeire.&nbsp;</p>

Két évvel ezelőtt Kovács Dávid városi képviselő ötlete nyomán az önkormányzat idegenforgalmi bizottságának kezdeményezésére indult útjára a Komáromi Nyár rendezvénysorozat, azzal a céllal, hogy hétvégenként különböző programokkal, koncertekkel csalogassák be a belvárosba a kisgyerekes családokat, és élettel töltsék meg a Klapka teret. Idén a Komáromi Napokat is levezénylő Ferenczi Zsolt vette át a szervezéssel járó feladatokat.

Más korosztályt megszólítva, de hasonló cél vezérelte a Lehár Ferenc Polgári Társulást a Lehár Nyár programsorozat elindításakor, amely idén már ötödik évfolyamába lép. A nyári belvárosi élet felpezsdítéséből további civil szervezetek (pl. komáromi animátorok csoportja, Villa Camarum) is kiveszik a részüket, és elmondható, hogy ezek a kezdeményezések jól kiegészítik, erősítik egymást. A nyári kulturális kínálatot tovább bővítik a 6-os bástyában a Jazz és bor a bástyák alatt gyűjtőnéven futó koncertek, a Lake Up zenei fesztivál, amelynek helyszíne a Holt-Vág, az ifjú kamarazenészek találkozója, valamint a Nemzetközi Kamarazenei Mesterkurzus résztvevőinek fellépései.

Az idei nyárra tervezett rendezvényekről közös sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. A teljesség igénye nélkül néhány fellépő: Bebe, Gajer Bálint, Kefír, Peter Šrámek, Csobot Adél; az 5. Lehár Nyár programjában az Atlantik zenekar, Bernáth Tamás, az Elektron Band, a Fress zenekar stb. Szombaton délutánonként a gyerekekre fókuszálnak, foglalkozásokkal, ugrálóvárral, vetélkedőkkel várják a családokat, de több divat- és táncbemutató is lesz. Az előző évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy az esti koncertek népszerűek az észak- és délkomáromi fürdőkben pihenő turisták körében is. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?