Régió

Fákat ültettek Komáromban a rotarysok

A komáromi Rotary Club tagjainak köszönhetően harminchárom kőris- és két himalájai nyírfa került a Temető út és az Eötvös utca által határolt térségbe.KomáromAz akció annak a világméretű kampánynak a része, amelyet a Rotary Club világkormányzója tavaly hirdetett meg Minden rotarys ültessen egy fát j
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 12. 19:00

A komáromi Rotary Club tagjainak köszönhetően harminchárom kőris- és két himalájai nyírfa került a Temető út és az Eötvös utca által határolt térségbe.

Komárom

Az akció annak a világméretű kampánynak a része, amelyet a Rotary Club világkormányzója tavaly hirdetett meg Minden rotarys ültessen egy fát jelszóval. Mivel a komáromi klubnak magyarországi és szlovákiai tagjai is vannak, nálunk két Rotary Park létesült; tavaly novemberben Dél-Komáromban, a Zrínyi parkba került ki 30 hársfa. Világviszonylatban pedig – a tagok számának megfelelően – 1,2 millió fát ültettek a rotarysok.

Az észak-komáromi parkátadón jelen volt Mészáros Zoltán, a Rotary magyarországi, valamint Juraj Tomka, a Rotary cseh–szlovákiai kormányzója is. „A Rotary eltünteti a határokat, barátságokat épít és nem a különbségekre fókuszál” – mutatott rá Mészáros Zoltán. Juraj Tomka hozzátette, Komárom egyedi város, hiszen itt a két ország egy városában közös klubot hoztak létre. Stubendek László polgármester a Rotary jelképére utalva megjegyezte, a kerék forog tovább, és mindig valami jó célért fognak össze a tagok.

Az első Rotary Clubot 1905-ben Paul Harris chicagói ügyvéd alapította. Ma már világszerte 200 országban van jelen, összesen 1,2 millió taggal. Magyarországon először 1925-ben alakult Rotary Club, majd a rendszerváltozás után szerveződött újjá. Csehszlovákiában 1990-től létezik, jelenleg 46 csehországi és 27 szlovákiai klubbal. A Rotary világméretű projekteket támogat, mint a gyermekbénulás elleni harc, a tiszta ivóvíz vagy a diákcsereprogram. Bara Zoltán, a komáromi klub elnökének tájékoztatása szerint klubjuk Magyarországon a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve a rászorulókat segíti, nálunk a Selye János Gimnázium tehetséges diákjainak nyújt minden évben ösztöndíjat.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Michal Šipoš

Šipoš bízik abban, hogy szombaton egyezség születik a kormány és az orvosok között

VIDEÓ: Nemzetközi kábítószer-ellenes akcióban vett részt a NAKA – 44 személyt vettek őrizetbe

VIDEÓ: Nemzetközi kábítószer-ellenes akcióban vett részt a NAKA – 44 személyt vettek őrizetbe

formabonto2

FormaBontó 1. epizód – Bemutatkozás, a 2022-es Formula-1 szezon értékelése (PODCAST)

szelektív hulladékgyűjtés

Mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés?

Vb-2022 – A lengyelek a szaúdiak legyőzésével csoportjuk élére ugrottak

Vb-2022 – A lengyelek a szaúdiak legyőzésével csoportjuk élére ugrottak

Uladzimir Makej
Frissítve

Meghalt Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.