Fákat ültettek Komáromban a rotarysok

A komáromi Rotary Club tagjainak köszönhetően harminchárom kőris- és két himalájai nyírfa került a Temető út és az Eötvös utca által határolt térségbe.KomáromAz akció annak a világméretű kampánynak a része, amelyet a Rotary Club világkormányzója tavaly hirdetett meg Minden rotarys ültessen egy fát j

A komáromi Rotary Club tagjainak köszönhetően harminchárom kőris- és két himalájai nyírfa került a Temető út és az Eötvös utca által határolt térségbe.

Komárom

Az akció annak a világméretű kampánynak a része, amelyet a Rotary Club világkormányzója tavaly hirdetett meg Minden rotarys ültessen egy fát jelszóval. Mivel a komáromi klubnak magyarországi és szlovákiai tagjai is vannak, nálunk két Rotary Park létesült; tavaly novemberben Dél-Komáromban, a Zrínyi parkba került ki 30 hársfa. Világviszonylatban pedig – a tagok számának megfelelően – 1,2 millió fát ültettek a rotarysok.

Az észak-komáromi parkátadón jelen volt Mészáros Zoltán, a Rotary magyarországi, valamint Juraj Tomka, a Rotary cseh–szlovákiai kormányzója is. „A Rotary eltünteti a határokat, barátságokat épít és nem a különbségekre fókuszál” – mutatott rá Mészáros Zoltán. Juraj Tomka hozzátette, Komárom egyedi város, hiszen itt a két ország egy városában közös klubot hoztak létre. Stubendek László polgármester a Rotary jelképére utalva megjegyezte, a kerék forog tovább, és mindig valami jó célért fognak össze a tagok.

Az első Rotary Clubot 1905-ben Paul Harris chicagói ügyvéd alapította. Ma már világszerte 200 országban van jelen, összesen 1,2 millió taggal. Magyarországon először 1925-ben alakult Rotary Club, majd a rendszerváltozás után szerveződött újjá. Csehszlovákiában 1990-től létezik, jelenleg 46 csehországi és 27 szlovákiai klubbal. A Rotary világméretű projekteket támogat, mint a gyermekbénulás elleni harc, a tiszta ivóvíz vagy a diákcsereprogram. Bara Zoltán, a komáromi klub elnökének tájékoztatása szerint klubjuk Magyarországon a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve a rászorulókat segíti, nálunk a Selye János Gimnázium tehetséges diákjainak nyújt minden évben ösztöndíjat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?