Régió
Több kiállító érkezett biotermékekkel    - Képarchívum

Ezüst gazdaság kiállítás és vásár Komáromban

V. Krasznica Melitta

2018. április 21. 09:14

Dél-Komárom | Két napon át – tegnap és ma –, több mint 120 kiállító részvételével zajlik a Monostori erődben az Ezüst gazdaság nemzetközi kiállítás és vásár, amelyhez hasonlót eddig csak Párizsban rendeztek.

Az eseményen azok a gyártók, vállalkozók, szervezetek, társulások kaptak bemutatkozási lehetőséget, amelyek elsősorban az 50+ generáció számára gyártanak termékeket, kínálják szolgáltatásaikat. A főszervező, a Rába–Duna–Vág Európai Területi Társulás partnereivel közösen azzal a céllal hívta életre a rendezvényt, hogy felhívja a figyelmet e korosztály megváltozott vásárlói magatartására, a tényre, hogy az ezüst gazdaság piacát alkotó 50+ korosztály is képes ösztönözni a gazdaságot azzal, hogy új termékek, új szolgáltatások iránt érdeklődik, amire a piacnak is fel kell készülnie. A megnyitón elhangzott, hogy az öregedés valamennyi európai társadalom problémája, ám Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnökének szavai szerint önmagában a nyugdíjkorhatár kitolása nem segít ezen. Megoldást az aktív öregedés program kínálhat, ennek a szellemében rendezték meg a mostani kiállítást és vásárt.
 

2018. április 20. 13:16

Bazilika lett a komáromi Szent András-templom

A kiállítók az élet legkülönfélébb területein tevékenykednek, mint például a turizmus, az idegenforgalom, a gyógyfürdők, az alternatív gyógyászat, az egészséges életmód, a szépségipar, a jóga, továbbá biotermékek, fogyasztási cikkek, háztartási berendezések, gyógyászati kellékek, elektromos autók, kerékpárok gyártói, forgalmazói vagy éppen munkaerő-kölcsönzéssel, pénzügyi tanácsadással, biztosításokkal foglalkoznak. Jelen van több nyugdíjasszövetkezet, amelyek a nyugdíjasok munkavállalását segítik. Az a magyarországi nyugdíjas, akit ilyen szövetkezeten keresztül alkalmaznak, olyan előnyöket élvez, mint a rugalmas munkaidő-beosztás, kedvezőbb adózási feltételek és a jövedelemkorlát eltörlése. A dél-komáromi Brigetio gyógyfürdő a turisztikai-üdülési szolgáltatás mellett munkalehetőséget is kínál nyugdíjasok részére. A szlovákiai Pro Socia szolgáltató például gyerek- vagy idősgondozókat keres az aktív nyugdíjasok körében, mert, mint a társaság képviselője elárulta, a hatvanas korosztályhoz tartozó hölgyek jelentik számukra a legmegbízhatóbb munkaerőt. Több standon lehet biotermékeket kóstolni, masszázsokat, terápiákat kipróbálni.

A szervezők zenei és gyerekprogramokkal is várják a látogatókat ma 18 óráig. A rendezvény ingyenes, és a kiállítás ideje alatt a Monostori erőd további állandó tárlatai is ingyen megtekinthetők.

Önnek ajánljuk