Esztrádcsoportok területi seregszemléje Nagyfödémesen

Márió és a varázsló-Tsízió
NAGYFÖDÉMES |

Rendhagyó módon a hétvégén tartották a Szentgyörgyi Miklós Színjátszó Fesztivált Nagyfödémesen. Az országos színjátszó fesztiválon a tallósi csoport és a galántai gimnázium diákjai képviselik a régiót.

A Csemadok szervezésében a hétvégén Szepsiben és Buzitán megvalósuló Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál területi válogatóját idén a hagyományoktól eltérően nem tavasszal, hanem november első szombatján szervezték meg a nagyfödémesi kultúrházban. Ennek oka, hogy tavasszal még a koronavírus-járvány miatt érvényben voltak a korlátozások, de a szervezők nem akarták kihagyni a 22 éve rendszeresen megvalósuló területi fordulót. „Szentgyörgyi Miklós, aki a Pécsi Iparos Színkör oszlopos tagja volt, az 1990-es évek elejétől számos környékbeli színjátszókörrel tartotta a kapcsolatot, illetve zsűrizett a nagyfödémesi területi seregszemléken, majd később az országos fesztiválon is. Halála után, 2019-ben döntöttünk úgy, hogy a területi seregszemlét róla nevezzük el. A Covid-19 járvány a színjátszók munkáját is megszakította, de azóta újra elkezdték a felkészülést, így az idei területi fordulón a galántai gimnázium három produkciója mellett a Tallósi Vastaps Színjátszókör Entória, valamint a Rétei Révisz Vidám Színpad Mindig kell egy barát című produkcióját is láthattuk” – mondta el lapunknak Mézes Rudolf, a Csemadok területi választmányának titkára. Hozzátette, jövőre, visszatérve a hagyományokhoz, áprilisban rendezik meg a Szentgyörgyi Miklós Színjátszó Fesztivált.

A mese - Bábcsoport

A galántai Kodály Zoltán Gimnázium két csoportja három produkcióval lépett fel a szombati seregszemlén. Az iskola bábcsoportjának előadásában A mese (avagy semmi sem az, ami) címmel olyan mesét láthatott a közönség, amely sok szempontból eltért a megszokottól. A Tsízió Diákszínpad egyik előadásában Arany János Tetemrehívás című balladáját Kodály Zoltán Galántai táncok című szerzeményével ötvözve adták elő. A modern táncokkal, sajátos megoldásokkal előadott darab koreográfiáját Daru Emese, az iskola végzős diákja készítette. A Tsízió a közönséget is bevonva, nem a színpadon, hanem a kultúrház előcsarnokában berendezett kávézóban, interaktív módon mutatta be a Márió és a varázsló című darabot. A sokszor meghökkentő, néha humoros, de a az eredeti műhöz ragaszkodva bemutatott produkció a másik két darabhoz hasonlóan a közönség tetszését a visszajelzésekből ítélve egyértelműen elnyerte, a zsűri azonban meglehetősen kritikusan fogadta a gimnazisták előadásait.

Réte - Révisz
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?